13 tips voor 2013

2012 was het jaar waarin de wereld zou vergaan, maar aangezien dit niet gebeurd is kunnen we met veel energie en positiviteit het nieuwe jaar in! Heeft u al eens nagedacht wat 2013 voor u en uw organisatie gaat betekenen? U kunt natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar u kunt wel plannen en strategieën maken waarmee u uw digitale toekomst kunt beïnvloeden! Daarom wil ik u mijn 13 tips voor 2013 meegeven, waarmee u uw toekomst voor een deel in eigen handen heeft!

1. Voordat u vooruit kijkt, plannen maakt en strategieën bedenkt is het allereerst heel belangrijk om ook terug te kijken. Blijf niet in het verleden hangen maar leer van uw fouten én vergeet vooral uw successen niet!

2. Ga digitaal! Efficiënt werken is in deze tijd belangrijker dan ooit. Wanneer u uw informatiestromen digitaal en inzichtelijk heeft zult u merken dat u veel meer aandacht en tijd heeft voor uw primaire bedrijfsactiviteiten.

3. Zorg ervoor dat alle neuzen in uw organisatie dezelfde kant op wijzen. Ga eens langs bij al uw werknemers en vraag ze naar enkele woorden die voor hun centraal staan in 2013 binnen de organisatie. Creëer een moodboard van de woorden die bij uw organisatie passen, hang dit op in uw lunch ruimte en herinner uw werknemers iedere dag aan wat 2013 betekent!

4. Het digitale tijdperk gaat maar door en door; ga hier in mee! Maak een Social Media strategie. Inspiratie op? Gebruik dan Pinterest en Scoop.it als inspiratiebron, dat doe ik ook! Werkt heel handig, snel en effectief!

5. Stel de klant centraal, maar vergeet vooral niet om uit te gaan van uw eigen krachten. Geloof in uw organisatie, dan zullen anderen dit ook doen!

6. Analyseer en inventariseer uw informatiestromen en zorg ervoor dat u inzichtelijk heeft welke informatie van grote waarde is en welke minder vaak geraadpleegd zal worden; dit is belangrijk wanneer u besluit digitaal te gaan werken!

7. In tijden van economische crisis moet u als organisatie natuurlijk voorzichtig zijn met grote investeringen. Bekijk daarom altijd wat uw ROI zal zijn.

8. Zorg voor draagvlak en betrokkenheid bij uw werknemers wanneer u digitaal gaat. Informeer ze tijdig over de veranderingen en maak ze duidelijk dat bedrijfsprocessen geen moment zullen worden verstoord. Evalueer ook tijdig de verbeterpunten.

9. Denk out-of-the-box! Maak uw hoofd leeg, laat alles los en schrijf alles wat in u opkomt op een groot whiteboard. Zo komen leuke en creatieve ideeën tot stand!

10. Maak het waar! Schaf planningssystemen aan die u helpen uw deadlines te halen en bouw controlepunten in zodat u eventuele fouten tijdig kunt signaleren.

11. Schaf tablets voor uw werknemers aan en zorg dat ze alle faciliteiten hebben om mobiel te werken. Na digitalisering is het belangrijk ook voldoende ondersteuning te bieden om altijd en overal uw documenten beschikbaar te hebben.

12. Vergader voortaan papierloos! Hier zijn verschillende mogelijkheden voor, maar wat ook heel belangrijk is, is dat u hiermee bijdraagt aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Geen printjes, kopieën en schrijfblokken meer!

13. Mijn laatste tip zal u verwijzen naar nóg meer tips: Vraag de gratis Professor Digit Toolkit aan waarmee ik u meeneem in de reis van digitalisering én u krijgt een paar leuke gadgets! Ik zeg: Doen!

Een hoop tips om met volle moed het nieuwe jaar succesvol te starten! Heeft u nog vragen over een van deze tips? Stel ‘m gerust! Wellicht heeft u zelf ook nog een tip voor Archive-IT of voor mij; laat dan hier uw reactie achter. Ik ben erg benieuwd!

Inschrijven voor nieuwsbrief