Het is een erg drukke periode op de marketing & communicatie afdeling van Archive-IT! Een onderwerp wat ons lang heeft bezig gehouden en nog steeds bezig houdt is de verpleging en verzorging branche in Nederland. Een interessante markt waar wij meer van wilden weten! Daarom hebben we besloten een onderzoek uit te voeren naar deze markt, wat kunnen we leren van trends, ontwikkelingen, statistieken, werkprocessen en noem het maar op.

Mobiliteit & toegankelijkheid belangrijker dan ooit!

Ook al zijn we al jaren actief met onze oplossingen in de zorg, iedere zorg tak heeft zijn eigen manier van werken en vraagt om een andere aanpak. Wij vinden het daarom belangrijk ons te verdiepen in verschillende doelgroepen, er klakkeloos vanuit gaan dat oplossingen voor iedere branche geschikt zijn is niet de juiste aanpak.

Tegenwoordig ontvangen mensen steeds vaker zorg aan huis en blijven langer zelfstandig wonen. Mobiele toegankelijkheid van dossiers is in deze markt dus ontzettend handig! Er hoeven geen stapels dossiers meer meegesleept te worden, aantekeningen bijgevoegd te worden en uiteindelijk weer alles terug te brengen naar de desbetreffende instelling. Dit kost tijd, moeite en gaat ten koste van efficiëntie. Mobiele toegankelijkheid is in een sector zoals deze van belang. 24×7 alle informatie tot uw beschikking hebben, waar en wanneer u dat wilt, is bij het intramuraal en extramuraal werken erg waardevol. Aantekeningen die gemaakt worden zijn meteen beschikbaar in een centraal archief en kunnen daarna door andere geautoriseerde personen weer ingezien worden.

In de zorg heeft men veel te maken met doelmatigheid en alles zo efficiënt mogelijk in te delen, terwijl de zorg altijd bovenaan staat en hoort te staan. Soms werkt dat tegenstrijdig. Maar kwaliteitsverbeteringen zijn nu eenmaal aan de orde van de dag, waar aan de andere kant sterke bezuinigingen af en toe de overhand kunnen nemen.

Efficiëntie in de zorg

Hoe kan tijd nu zo worden ingedeeld dat de zorgverlener zich ook daadwerkelijk op primaire bedrijfsprocessen kan richten? Dit zijn afwegingen die u moet maken, maar digitale toegankelijkheid van actuele informatie is daarbij doeltreffend. Ik ben me bewust dat investeringen die een dergelijk proces omvatten in tijden van economische crisis moeilijk te realiseren zijn. Toch zal hoe dan ook zorg bovenaan staan en als daarbij oplossingen geleverd kunnen worden die uiteindelijk kostenbesparend zijn, past het juist prima in het plaatje.

Het is leuk en interessant te ontdekken hoe deze branche in elkaar steekt, dat hebben de klanten die wij op dit moment al in deze sector hebben ons ook laten zien. De praktijk kan af en toe dingen uitwijzen die men met 10 jaar onderzoek niet boven water krijgt. Het combineren van beiden is dan ook een noodzakelijkheid om tot juiste oplossingen en op maat gemaakte producten en diensten te komen.

Werkt u in de verpleeg- of/en verzorgingshuiszorg? Wellicht vindt u het leuk om uw mening te delen over mobiele toegankelijkheid van dossiers in het vak, u kunt hier een reactie achter laten! Ik ben namelijk van mening dat wanneer kwaliteitsverbeteringen hoog op de agenda staan, geen tijd verloren mag gaan aan onnodige, belemmerende papieren informatie.

Inschrijven voor nieuwsbrief