Dit is het vervolg van Microsoft vs Apple. Mocht je deel 1 nog niet hebben gelezen klik dan hier om het eerste deel eerst te lezen.

Blijvende ondersteuning

Het wachten heeft uiteindelijk toch lang geduurd. Beetje bij beetje druppelde steeds meer informatie naar buiten over het tegenoffensief van Microsoft. De eerste preview release van Windows 8 stemde hoopgevend. Als je je als softwareontwikkelaar verdiept in de achterliggende filosofie van Microsoft, dan snap je de radicale wijzigingen in de User Interface (METRO) van Windows 8. Overigens kunnen de gebruikers die geen gebruik willen of kunnen maken van de nieuwe functionaliteiten van Metro gewoon in hun oude vertrouwde Windows “look and feel” blijven werken. Dat moet je Microsoft wel nageven. Ze blijven hun gebruikers van het vertrouwde Windows besturingssysteem ondersteunen in de vorm van vertrouwde User Interfaces en Backward Compatibility.

De kracht van Windows

Maar waar ligt nu de werkelijke kracht van het nieuwe Windows 8 besturingssysteem en de Metro interface. Volgens mij moeten we het gaan zoeken richting de zakelijke gebruiker. Daar waar Apple bij het ontwikkelen van de iPad duidelijk heeft ingestoken op de consument, zal Microsoft een sterke voorkeur hebben binnen het zakelijk segment. Ik zie ook dat de Developer Community de nieuwe mogelijkheden met open armen heeft ontvangen. Geen wonder, want Microsoft heeft kosten nog moeite gespaard in het begeleiden van deze Community bij de overgang naar de nieuwe Metro interface en de vele nieuwe mogelijkheden die dit platform biedt.

Archive-IT en Windows

Wat betekend Windows 8 nu voor Archive-IT en voor de gebruikers van deArchive-IT ICT oplossingen. Laat ik voorop stellen dat we zullen trachten alle populaire platformen te blijven ondersteunen in de toekomst. We zullen proberen om zowel voor Android, IOS en Windows mooie software te blijven ontwikkelen. Eigenlijk passen de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van User Interfacing en User Experience perfect binnen onze visie over Software. Klanten en partners die Archive-IT al langer kennen herinneren zich vast nog de eerste ontwikkelingen op het gebied van de “Virtual File” in 2005. We maakten toen al gebruik van Windows Tablet PC, met interactieve stylus technieken en spraakherkenning. De revolutie die de iPad teweeg heeft gebracht heeft ons alleen maar geholpen in de acceptatie van onze “mapping the real world” gedachtegoed die wij als Archive-IT geadopteerd hebben als het gaat om de representatie van software. De iPad heeft ons inzicht gegeven in de snelle manier waarop mensen nieuwe technologie omarmen. De iPad heeft ons ook inzicht gegeven in de tekortkomingen van de bestaande technologie als het gaat om acceptatie binnen de zakelijke markt. De komst van Windows 8 is voor ons een logische volgende stap om de globaal geaccepteerde “touch” interfaces succesvol toe te gaan passen voor slimme, interactieve toepassingen binnen de zakelijke markt. Het beloven leuke tijden te worden voor ontwikkelaars en gebruikers.

Inschrijven voor nieuwsbrief