2015 is nog maar net begonnen. Veel goede voornemens zijn wellicht alweer aan de kant geschoven en de normale structuur wordt voortgezet. Ik neem jullie graag mee door de trends en ontwikkelingen voor het nieuwe jaar voor een extra kickstart, want daar moet je als organisatie op inspelen. Met een goede visie, leg je het fundament voor je bedrijfsvoering.

De digitale trend is al jaren geleden ingezet. Een wereld zonder smartphones, tablets, laptops en mobiele applicaties is niet meer weg te denken. Ieder jaar komen er weer nieuwe technieken en snufjes, die ons beloven ons dagelijks werk en/of leven een stuk eenvoudiger en efficiënter te maken. Wat heeft dit jaar voor ons petto?

The internet of things

Een term die je vast al ooit gehoord hebt. Het houdt in, dat door mensen bediende computers in de minderheid zullen zijn op internet. Dat betekent dat meerderheid van internetgebruikers bestaat uit semi-intelligente apparaten. Alledaagse voorwerpen kunnen gegevens uitwisselen en communiceren met andere apparatuur. Laat dus de technologie het werkt voor je doen! Het kan allemaal zoveel eenvoudiger en efficiënter.

Online is de toekomst

Cloud-gedreven applicaties zijn nu al aan de orde van de dag. Dit wordt in 2015 alleen maar groter. Het voordeel van het werken in de cloud heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen en angsten die hierover heersen worden steeds geringer. Applicaties worden met de hoogste standaarden beveiligd om werken met privacy gevoelige informatie ook toegankelijk te maken. Veiliger, sneller, efficiënter én goedkoper werken. Ook dat zijn de sleutelwoorden in 2015.

Big Data

Alles wordt gemeten en bijgehouden. Iedere tik op de smartphone is te achterhalen en wie welke behoeften heeft op internet kan moeiteloos geregistreerd worden. Big Data combineert statistieken met behoeftes en signaleert trends.

Het is ontzettend belangrijk dat je als gebruiker bewust van bent van de gevaren van online wereld, termen zoals Cybercrime en hacking zijn tegenwoordig alledaagse onderwerpen. De lijn tussen de echte wereld en virtuele wordt daarbij steeds meer vervaagd. Chief Data Officers worden veelvuldig aan de hand genomen om organisaties zo veilig mogelijk te maken. Dat vind ik een goede ontwikkeling, want je organisatie is nu eenmaal zo sterk als de zwakste schakel. Zulke experts optimaliseren processen, waarbij bewustwording een belangrijk thema is.

Al met al zal de technologie in 2015 zonder twijfel vooruitstrevend zijn. We leven nu eenmaal in een wereld waarin hetgeen vandaag nieuw en innovatief is, morgen alweer achterhaald is. Dat brengt hele mooie kansen met zich mee! Vanzelfsprekend kun je als organisatie niet overal in meegaan, maar het is belangrijk dat jij in ieder geval voor jouw organisatie een visie hebt waar je naar toe wilt dit jaar en welke technologieën jouw kunnen helpen dit doel te bereiken!

Inschrijven voor nieuwsbrief