Probleemstelling

Toen Orbis Medisch en Zorgconcern Sittard-Geleen en Atrium Medisch Centrum Parkstad in 2015 gingen fuseren tot Zuyderland, stuitten ze op verschillende systemen bij beide organisaties. Voor efficiency en toegankelijkheid hebben ze besloten om over te gaan tot dezelfde systemen voor Zuyderland breed. Dit gold tevens voor het systeem dat ingezet wordt voor de medische, privacygevoelige dossiers.

Oplossing

Archive-IT boodt dé oplossing: de Virtual Archive. Orbis Medisch Zorgconcern werkte al geruime tijd met JIM, een ‘on premise’ oplossing van Archive-IT, maar voor Atrium Medisch Centrum Parkstad was het werken met digitale dossiers volkomen nieuw. Na uitgebreid advies van Archive-IT heeft het gefuseerde Zuyderland de keuze gemaakt voor de Virtual Archive, een oplossing in de cloud. Dit was de voordeligste optie én de meest effectieve oplossing voor de fusie.

Resultaat

  • Alle dossiers in één centraal systeem: de Virtual Archive

  • De dossiers zijn overal en altijd beschikbaar. Zo kunnen artsen op verschillende locaties multidisciplinair werken

  • Updates kunnen snel en veilig in één keer centraal worden doorgevoerd

Zuyderland | Archive-IT

Wie is Zuyderland?

Zuyderland is het grootste medisch centrum in Limburg. Het is in 2015 ontstaan door een fusie tussen Atrium Medisch Centrum en Orbis Medisch en Zorgconcern. Het ziekenhuis kent vier locaties met elk een eigen profilering, namelijk; Heerlen, Sittard-Geleen, Brunssum en Kerkrade.

Referentie Zuyderland

Kengetallen

800

Gebruikers van de Virtual Archive

1.979

GB opslag in de Virtual Archive

4.971

Medewerkers

Meer klantcases

Inschrijven voor nieuwsbrief