In onze rubriek: ’medewerker in de spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van het Archive-IT team? Tijd voor een kijkje achter de schermen. 

Deze keer staat Anita Strijbos in de spotlight. Wij stellen Anita graag aan jullie voor! 

Anita, hoe ben je bij Archive-IT terecht gekomen en wat heb je hiervoor gedaan? 

“Ik ben ongeveer twee jaar geleden via een uitzendbureau begonnen bij Archive-IT. Het bevalt me heel goed hierDe fijne werkomgeving, sfeer en leuke collegas dragen hier sterk aan bij! Voordat ik bij Archive-IT kwam werken, heb ik ruim 10 jaar gewerkt als huishoudelijke ondersteuning. Daarnaast ben ik ook order picker geweest en heb ik thuis voor de kinderen gezorgd uiteraard.” 

Kun je me wat meer vertellen over je functie bij Archive-IT? 

“Mijn taken zijn voornamelijk het scan-klaar maken van papieren dossiers voordat ze gedigitaliseerd worden. Daarbij kun je denken aan het verwijderen van niet scanbare materialen, zoals nietjes, paperclips, plastic mapjes en dergelijke. Ook vouwen we ezelsoren rechtverwijderen we post-its en herstellen we bijvoorbeeld scheurtjesHet is een arbeidsintensieve klus, maar wel heel belangrijk, omdat dit de kwaliteit van de gedigitaliseerde documenten bepaald. Ik zorg ervoor dat mijn collega’s bij de scanners de dossiers zonder problemen kunnen digitaliseren en verwerken. Zo nu en dan werk ik ook in het archief. Ik voer dan taken uit zoals het terughangen van geretourneerde dossiers.” 

Hoe ziet je gemiddelde (dag)werkdag eruit? 

“Ik ben een vroege vogel. Ik sta graag vroeg op, zodat ik voldoende tijd heb om mijzelf klaar te maken om naar mijn werk te gaan. Wanneer ik op het werk ben aangekomen start ik mijn taken, zoals het doornemen van de werkinstructies voor het opschonen van documenten.  Ieder project is toch anders. Sommige projecten vergen inhoudelijke interpretatie, waar anderen meer recht toe recht aan zijn. Na de werkinstructie doorgenomen te hebben, start ik met het opschonen van de dossiers. Zolang ik een goede en snelle voortgang in mijn werkzaamheden heb, kunnen onze scan-operators ook vooruit. Dit is een geoliede machine. Mijn werkdagen zijn vaak ingedeeld op dezelfde manier; voor mij is dat juist fijn. Ik weet wat van me verwacht wordt.” 

Nice to know: Anita heeft vroeger voor de PTT (KPN) uitgezocht hoe je zo efficiënt mogelijk een telefoonlijn van een huis naar de hoofdaansluiting kon trekken.  

Waar haal je voldoening uit tijdens je werkzaamheden? 

Ik haal voldoening uit secuur en efficiënt werken. Ik stel mijzelf altijd een doel hoeveel dossiers ik die dag af wil hebben. Als ik dat doel haal of soms zelfs overtref, dan geeft me dat een fijn en voldaan gevoel. Daarnaast werk ik graag netjes en zorg ik ervoor dat alles netjes achterblijft.” 

Inschrijven voor nieuwsbrief