In onze rubriek: ‘Medewerkster in de spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van de medewerkers van het team van Archive-IT? Tijd voor een kijkje achter de schermen.

In de ‘Medewerker in de spotlight’ van februari werd Lieke Melssen genomineerd door onze Belgische collega Joël Lejeune. We stellen Lieke graag aan jullie voor!

Hoe ben je bij Archive-IT terechtgekomen?

Zeven jaar geleden ben ik bij Archive-IT begonnen als een stagiair voor mijn afstudeeronderzoek. Na deze stage heeft Archive-IT mij een baan op de marketingafdeling aangeboden. Ik heb Archive-IT gedurende mijn afstudeerstage als een heel fijn, leuk bedrijf ervaren, dus die kans heb ik met beide handen aangegrepen!

Kun je iets vertellen over je huidige functie?

Op dit moment heb ik een combinatiefunctie: Sales & Marketing. Tijdens mijn sales werkzaamheden begeleid ik klanten in het commerciële voortraject van papier naar digitaal. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de marketingafdeling. Samen met het marketingteam probeer ik Archive-IT zo goed mogelijk in de markt te zetten, naamsbekendheid te creëren en Sales te ondersteunen met marketing- & communicatieactiviteiten.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

Het is moeilijk om een gemiddelde werkdag te beschrijven, aangezien sales niet te plannen is. Ik ben altijd wel bezig met het uitwerken van offertes, het begeleiden van mijn klanten van papier naar digitaal, het bezoeken van klanten en prospects en het acquireren van potentiële klanten. Mijn marketing werkzaamheden verschillen ook van dag tot dag: de ene dag ligt de focus bijvoorbeeld op marketingcommunicatie-uitingen gericht op een specifieke branche, terwijl de andere dag uitingen via social media juist centraal staan. Het verveelt dus niet snel nee!

Waar haal jij voldoening uit tijdens werk?

Ik denk dat iedereen die in de sales werkt, veel voldoening krijgt uit het behalen van succes. Mooi vind ik het wanneer we als team lang aan een bepaalde case hebben gewerkt, veel hebben geadviseerd en uitgewerkt, en die klant dan de keuze voor Archive-IT maakt. Daarnaast krijg ik ook altijd een enorme energieboost wanneer ik samen met mijn marketingteam een campagne creëer die aanslaat en zo sales kan ondersteunen.

Wat maakt Archive-IT de organisatoe waar je graag werkzaam bent?

De familiare bedrijfscultuur spreekt mij heel erg aan. Het feit dat de lijnen kort zijn en dat de deuren altijd openstaan, ongeacht welke laag van de organisatie het betreft, ervaar ik als erg fijn. Wat ik ook fijn vind is dat je bij Archive-IT echt de ruimte krijgt om te ontwikkelen. Als ik naar mezelf kijk en zie wat voor een ontwikkelingsmogelijkheden ik heb gekregen, denk ik niet dat er veel bedrijven zijn waar je in een relatief korte periode zo’n mooie stappen kunt zetten.

Voor de volgende maand mag jij iemand in de spotlight zetten. wie wil je nomineren en waarom?

Ik wil graag onze gedreven Laura Schroën nomineren! Ze heeft onlangs binnen onze organisatie een mooie stap mogen maken en is als receptioniste het visitekaartje van onze organisatie. Met haar enthousiasme en betrokkenheid weet ik zeker dat zij een perfecte kandidaat is om als volgende in de spotlight te staan.

Inschrijven voor nieuwsbrief