In de rubriek: ‘Medewerker in de spotlight’ laten we zien wie er achter onze organisatie zitten. Wie doet wat? En wat zijn de drijfveren? Tijd voor een kijkje achter de schermen. Deze keer staat Gideon Edel in de spotlight. Wij stellen hem graag aan jullie voor!

Deze keer staat Gideon Edel in de spotlight. Gideon is sinds mei 2022 werkzaam bij Archive-IT als Full-stack Developer. Wij stellen hem graag aan jullie voor!

Hoe lang werk je al bij Archive-IT en wat heb je hiervoor gedaan?

“Ik ben in mei 2022 begonnen bij Archive-IT. Hiervoor heb ik verschillende ICT-banen gehad. Langzaam ben ik in de ICT-wereld gegroeid, waarbij de projecten steeds groter zijn geworden. Vroeger heb ik een autobanden bedrijf gehad. Toen dat bedrijf werd stilgelegd, ben ik bij een ICT-bedrijf in Helmond gaan werken als verkoper. Dat was in de tijd dat internet nog maar net bestond. Ze hadden nog geen goede website, dus ik dacht: dat programmeer ik wel even. Op dat moment kwam ik erachter dat mijn passie in software lag. Als zelfstandig softwareontwikkelaar kwam ik niet verder dan de website van de bakker om de hoek, dus ben ik een samenwerking aangegaan met andere ICT-bedrijven. Zo werden projecten steeds groter en interessanter. Uiteindelijk ben ik terechtgekomen bij Archive-IT waar enorme projecten liggen.”

Kun je wat meer vertellen over de functie die je nu hebt bij Archive-IT?

Mijn rol bij Archive-IT is Full Stack Developer. Als Full Stack Developer ben ik verantwoordelijk voor de codering van onze programma's, zodat alles goed werkt. Ik moet dus tot in de kleinste details weten hoe de software functioneert Ik werk hier pas sinds mei, dus het is vooral ontdekken hoe de software in elkaar steekt en hoe deze technisch werkt. Dat is bij elk bedrijf anders. Bovendien werkt ieder op zijn eigen manier en liggen de prioriteiten anders. Bij Archive-IT vinden ze het belangrijk dat alle systemen stabiel werken. Het is niet zo dat de software snel in elkaar gezet moet worden, maar er wordt goed over nagedacht. Op basis van de strategie en het doel worden taken verdeeld, zo werkt iedereen aan zijn eigen project. Die stabiele factor past beter bij mij dan dat snelle gejaag.”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

“Op software gebied zijn er altijd onderdelen die verbeterd kunnen worden. Oscar, Team Leader Software, heeft mij de taak gegeven om dat uit te zoeken. Dat is het leertraject voor mij nu. Daardoor leer ik ook de software steeds beter kennen. De hele dag ben ik aan het puzzelen. Zo lang mogelijk dingen uitzoeken totdat ik een slimme oplossing heb gevonden.”

Wat motiveert jou het meest tijdens het werk?

”Zorgen dat alles weer draait. Als ik de boel aan het werk krijg zoals het zou moeten werken, dan vind ik dat ik wat bereikt heb. Het motiveert mij enorm als de puzzel weer in elkaar zit. Bovendien motiveert de gezelligheid van het team mij en vind ik de opdrachten waar we mee bezig zijn interessant.”

Nice to know: Gideon is een rommelverzamelaar. In zijn vrije tijd vindt hij het leuk om naar kringloopwinkels en kofferbakverkopen te gaan. Hij verzamelt zoals hij zelf zegt allemaal leuke dingen, zoals kleedjes en prullaria lampen. Door het jaar heen ziet zijn woonkamer er iedere keer anders uit. De zolder raakt ook steeds voller. Als die te vol is, wordt de bus volgeladen en staat hij zelf op een markt om de prullaria weer te verkopen. Het is echt een hobby.

Wat zijn jouw doelen voor de komende tijd?

“Mijn doel is om iedere dag met plezier naar mijn werk te gaan. Dat is tot nu toe gelukt. Verder is het mijn doel om alle in & outs te weten van de software die hier draait. Ik stel mijn persoonlijke doelen hoger dan ze van mij gesteld worden. Af en toe krijg ik te horen dat het lijkt alsof ik alles wil weten en dat klopt ook. Ik wil graag betrokken zijn bij het hele project en niet alleen mijn eigen project. Ondanks dat dit niet altijd nodig is. Anders kun je alles in je eentje doen en kan de rest naar huis, maar zo werkt het niet. Het samenwerken ervaar ik als heel prettig bij Archive-IT. Omdat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden heeft, werk je ook samen als team en heb je elkaar nodig om tot de eindstreep te komen.”

Inschrijven voor nieuwsbrief