Reuver, april 2022. The International Information Management Group (TIIMG) is trots op de nieuwe samenwerking die we als groep zijn aangegaan met Azami, een bedrijf gespecialiseerd in AVG-schoning met behulp van kunstmatige intelligentie. De oplossing van Azami, genaamd AIDA, biedt een waardevolle toevoeging voor de organisaties onder de groep TIIMG.

TIIMG

TIIMG is een groep van bedrijven in Nederland, Frankrijk, België en Duitsland, die zich allemaal richten op informatie management in de breedste zin van het woord. De berg aan data groeit exponentieel; in welke branche dan ook. En dat terwijl wet- en regelgeving steeds strikter wordt. Het inzetten van technologieën als Artificial Intelligence om data te organiseren wordt dan ook steeds vanzelfsprekender en aantrekkelijker. Dit gegeven is een mooi aanknopingspunt voor deze nieuwe samenwerking tussen TIIMG en Azami.  

AIDA

Azami heeft het product AIDA ontwikkeld, dat op basis van kunstmatige intelligentie en machine-learning AVG-gevoelige data als paspoorten, ID-bewijzen en BSN-nummers kan herkennen en verwijderen uit digitale archieven. De AVG-wetgeving vraagt organisaties om deze vaak niet-essentiële persoonsgegevens te verwijderen en hiermee de privacy zo goed mogelijk te beschermen. Organisaties waar dit van groot belang is, zijn bijvoorbeeld woningcorporaties en gemeenten, maar ook zeker andere (overheids)instanties. 

Met AIDA zijn we in staat AVG-gevoelige gegevens te identificeren en te verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan het blurren (weglakken) van BSN-nummers, medische gegevens, informatie over religie en nog veel meer. Dit wordt ook wel dataminimalisatie genoemd. 

Persoonsgevoelige data anonimiseren

Paul de Meulemeester, CEO van TIIMG, geeft aan: “Ik zie veel kansen voor AIDA in de branches waarin wij als groep werkzaam zijn. Dit wordt bevestigd door vragen die wij van onze klanten krijgen over het anonimiseren van bepaalde gegevens binnen de grote hoeveelheid persoonsgevoelige documenten en data. Binnen Archive-IT zal AIDA onderdeel gaan uitmaken van haar vitaliseringsportfolio, waarmee digitale data geschikt gemaakt wordt om goed en georganiseerd te worden opgeslagen. Bij Van Dinther Bedrijfsautomatisering, ook onderdeel van TIIMG, is het een welkome modulaire toevoeging op hun E-Content en E-Content365 proposities voor de woningcorporatiemarkt. De oplossing van Azami heeft ons positief verrast in accuraatheid, snelheid en betrouwbaarheid. Ik ben ervan overtuigd dat we hier een gezamenlijk succes van gaan maken.” 

Ook geïnteresseerd in hoe u snel en effectief dataminimalisatie kunt toepassen binnen uw organisatie? Wij wisselen graag met u van gedachten!  

Inschrijven voor nieuwsbrief