In onze rubriek: ’medewerker in de spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van het Archive-IT team? Tijd voor een kijkje achter de schermen.

Deze keer staat Rajendre Roepers in de spotlight. Rajendre is vanaf 1 november de nieuwe Sales Manager bij Archive-IT. Een mooi moment om hem aan jullie voor te stellen!

Rajendre, hoe ben je bij Archive-IT terecht gekomen en wat heb je hiervoor gedaan?

“Ik zit al meer dan 25 jaar in de IT branche en heb over de jaren heen gewerkt als (Key) Account Manager voor diverse bedrijven in de IT. Ik ben begonnen als een type transactionele Account Manager, maar ben gedurende mijn carrière getransformeerd naar een gedreven Solutions Account Manager, gericht op oplossingen voor diverse bedrijfsprocessen. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en een volgende stap in mijn carrière. Zodoende ben ik terecht gekomen bij Archive-IT. De organisatie, de oplossingen en zeker de functie sprak mij gelijk aan omdat Archive-IT zich meer wil gaan richten op het bieden van oplossingen en diensten in plaats van transactionele diensten. Daarnaast kan ik bij Archive-IT als Sales Manager op strategisch niveau mijn bijdrage leveren, mijn kennis toepassen en samenwerken in teamverband. Die combinatie is erg uitdagend en past perfect bij de ontwikkeling die ik in mijn carrière wil doormaken.”

Kun je wat meer vertellen over je functie bij Archive-IT?

“Mijn rol als Sales Manager is tweeledig. Aan de ene kant draag ik de verantwoordelijkheid voor het beheren van (potentiële) klanten, business partners en het realiseren van omzetgroei zowel nationaal als internationaal. Aan de andere kant ben ik verantwoordelijk voor het begeleiden, opleiden en coachen van mijn collega’s van de Sales- en de Marketingafdeling. Ook de samenwerkingen met andere afdelingen, bijvoorbeeld het Bedrijfsbureau en Services, zijn erg belangrijk. Als team tillen we Archive-IT naar een hoger niveau en blijven we continu in ontwikkeling om het beste uit onszelf en de organisatie te halen. Als lid van het Management Team, draag ik bij aan de strategische koers van de organisatie.”

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?

“Ik ben uiteraard pas één maand in dienst bij Archive-IT. Dus een gemiddelde werkdag is nog moeilijk te beschrijven. Het begin staat vooral in het teken van het leren kennen van de organisatie, het team en het mijn eigen maken van de diensten en de oplossingen van Archive-IT. Maar als ik kijk naar een gemiddelde Salesdag varieert deze nogal. Soms ben ik werkzaam op kantoor en andere dagen ben ik op bezoek bij klanten en relaties. Wanneer ik op kantoor ben, ben ik vaak bezig met het houden van teammeetings, sparren over ideeën of werkzaamheden. Uiteraard is administratie ook een onderdeel van het Salesvak. Denk aan het bijhouden van offertes, vragen beantwoorden van klanten en ga zo maar door.”  ­

Waar haal je voldoening uit tijdens je werkzaamheden?

“Voldoening haal ik vooral uit de energie van mijn omgeving. Bijvoorbeeld, wanneer ik met klanten in een gesprek zit of wanneer klanten tevreden zijn. Maar ook als er issues zijn of er heerst ontevredenheid. Dat betekent namelijk dat er verbetermogelijkheden zijn, die aangepakt moeten worden. Collega’s leveren ook een bijdrage aan mijn voldoening. Denk aan het samen oplossen van een probleem, of gezamenlijk tot een positief resultaat komen en vooral veel plezier hebben samen.”

Nice to know: Rajendre is een grote sportfanaat zowel passief als actief en is regelmatig te vinden op het hockeyveld als keeper, maar zijn grootste en meest favoriete hobby is het vader zijn van drie dochters waar hij trots op is.

Heb je bepaalde doelen voor ogen om te behalen bij Archive-IT?

“Mijn doel is om succesvol te zijn binnen Archive-IT, zowel op commercieel als strategisch vlak en samen met collega’s successen behalen. Ik hoop dat de organisatie mede dankzij mijn inzet nog succesvoller zal zijn.”

Namens het hele team van Archive-IT wensen wij Rajendre heel veel succes in zijn nieuwe, uitdagende functie als Sales Manager!

Inschrijven voor nieuwsbrief