Webinar archivering in de farmaceutische industrie

Op dinsdag 12 april 2022 organiseert Archive-IT een webinar over ‘Archivering in de farmaceutische industrie’. Op zowel fysiek als digitaal vlak heeft deze branche met veel uitdagingen te maken als het gaat om archivering. Door de grote hoeveelheid data die er geproduceerd wordt en de privacygevoelige inhoud van deze documenten, is het van groot belang dat er zorgvuldig en conform de procedures gewerkt wordt. Archive-IT heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in de farmaceutische industrie. Meer weten? Lees dan gauw verder en meld u aan voor het vrijblijvende webinar op 12 april! 

Archivering & digitalisering

Hoewel er in de farmaceutische industrie op veel vlakken digitaal gewerkt wordt, zien we dat er nog veel papier gestuurde processen bestaan. Door de grote hoeveelheid aan divisies binnen een organisatie, de uitgebreide onderzoeken die plaatsvinden en de rol die bewijslast heeft, is papier nog niet uit gefaseerd, maar komt er zelfs papier bij. We zullen daarom ingaan op de logistieke processen en mogelijkheden. Daarnaast is projectmatige digitalisering één van de onderwerpen die we zullen aansnijden tijdens het webinar. Zorgvuldige digitalisering conform wet- en regelgeving, voor afgebakende projecten.  

Digitaal werken & IT 

Om alle informatiebronnen, of ze nu fysiek of digitaal zijn, goed te beheren, te loggen én te optimaliseren, is een archiveringssyteem essentieel. Historische documenten die gearchiveerd zijn dienen zichtbaar én opvraagbaar te zijn. Digitale documenten moeten op veilige wijze geraadpleegd worden en nieuwe documenten moeten toegevoegd kunnen worden. Ook inzicht in bewaartermijnen en volgens wet- en regelgeving een vernietigbeleid uitvoeren is een belangrijk punt van aandacht. Digitaal werken valt of staat met een veilig, toegankelijk en gebruiksvriendelijk systeem.  

Informatiebeveiliging & privacy 

Tijdens het webinar vertelt Kwaliteit- & Privacy Officer Roy Peeters over de rol van informatiebeveiliging. Meerdere malen is Archive-IT geauditeerd, specifiek voor de farmaceutische industrie. De procedures, werkwijzen en maatregelen worden continu gemonitord en verscherpt waar nodig. We geven u tijdens het webinar inzicht in het belang, de aanpak, de aandachtspunten en de risico’s als het gaat om (digitale) archivering.  

Details & aanmelden 

  • Onderwerp: archivering in de farmaceutische industrie 
  • Donderdag 12 april om 10.00 
  • Sprekers: Roy Peeters (Kwaliteit & Informatiebeveiliging) en Edward van Wilgenburg (Sales) 
  • Meld u vrijblijvend aan via het formulier hiernaast 
  • De link naar het webinar ontvangt u per mail