Archiefopslag

Het papieren archief neemt behoorlijk wat ruimte in beslag binnen uw organisatie. Vaak raakt het archief overvol en wordt het onoverzichtelijk. Door de dossiers extern op te slaan, komt er binnen uw organisatie ruimte vrij die voor andere doeleinden ingezet kan worden. Op deze manier worden de primaire bedrijfsprocessen niet meer belemmerd. Zijn overvolle archieven herkenbaar? Fysiek archiveren biedt de oplossing!

Archive-IT biedt drie verschillende vormen van archiefopslag aan: opslag op palletniveau, opslag op dossierniveau en opslag conform Archiefwet. Voor alle archiefopslagdiensten biedt Archive-IT, indien gewenst, veilige en gecertificeerde archiefvernietiging. Samen met een ervaren adviseur van Archive-IT wordt de juiste vorm gekozen die aansluit bij uw wensen en behoeften.

Opslag op palletniveau

Organisaties beschikken vaak over statisch archief; bijvoorbeeld een archief met lage raadpleegfrequentie dat bewaard moet worden volgens de wet. Voor dit archief biedt Archive-IT opslag op palletniveau aan; bulkopslag waarbij op doosniveau geregistreerd wordt en de archieven op pallets of in archiefkasten opgeslagen worden. Dit is een kosten- en ruimtebesparende oplossing voor fysiek archief dat niet of nauwelijks wordt geraadpleegd.

Opslag op dossierniveau

Wanneer uw fysiek archief bestaat uit dossiers die u niet veelvuldig nodig hebt, maar wel razendsnel ter beschikking wilt hebben wanneer u ze wel een keer nodig hebt, is opslag op dossierniveau dé oplossing voor u! Deze vorm van fysiek archiveren is uniek doordat de dossiers op individueel niveau worden gearchiveerd. Door deze methode toe te passen is Archive-IT in staat om met behulp van Scanning on Demand een benodigd dossier binnen 1,5 uur te digitaliseren. De combinatie van toegankelijkheid van uw archief en de juiste beheerdienst gericht op de actualiteit van het archief, zorgt ervoor dat 100% leveringsbetrouwbaarheid wordt gegarandeerd.

Opslag conform Archiefwet

Dient uw archief te voldoen aan de eisen van de Archiefwet? Binnen Archive-IT is daarvoor een geconditioneerde ruimte ter beschikking gesteld. In deze ruimte wordt, onder andere, de temperatuur stabiel gehouden en de luchtvochtigheid gecontroleerd. Een klimaatcontrolesysteem reguleert alle vereisten, zodat archief honderden jaren tot zelfs eeuwig bewaard kan blijven zónder dat het papier aangetast wordt.

Door uw archief uit te besteden, maakt u vaart richting een efficiënte, moderne en veilige manier van werken. Naast fysieke archivering is Archive-IT ook gespecialiseerd in digitale oplossingen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Neem contact op met een van onze ervaren adviseurs voor meer informatie!

Bewaartermijnen

Binnen een organisatie bevinden zich veel documenten met een verplichte bewaartermijn. Het is belangrijk om deze regels na te streven. Dit is mogelijk door documentmanagement toe te passen op een gedifferentieerd niveau. Bent u benieuwd hoe Archive-IT u hierbij kan helpen? Of welke bewaartermijnen gelden voor de documenten in uw archief? Lees hierover alles op onze pagina over bewaartermijnen!

Geïnteresseerd?

Vul onderstaand formulier in en maak een (online) afspraak met één van onze medewerkers. Andere vragen? Vraag hier meer informatie aan.

Referentie

Meer informatie aanvragen