In onze rubriek: ‘Medewerker in de spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van de medewerkers van het team van Archive-IT? Tijd voor een kijkje achter de schermen.

In de ‘Medewerker in de spotlight’ van september werd Daniela Sanhueza genomineerd door Henk Westhuis. We stellen Daniela graag aan jullie voor!

Hoe ben je terecht gekomen bij Archive-IT?

“Ik heb architectuur gestudeerd en vanuit die hoedanigheid ben ik, eind 2014, bij de Innofabriek in Reuver terecht gekomen. Ik heb mij daar voornamelijk beziggehouden met 3d scanners, door mijn achtergrond binnen de architectuur had ik al ervaring met 3d software. Hierdoor pikte ik de informatie over de technologie achter 3d scanning snel op. Na 4 jaar bij de Innofabriek gewerkt te hebben, kreeg ik één jaar geleden de kans om te starten bij Archive-IT als Data Analist. Hetgeen wat de mensen bij Archive-IT opviel is dat ik op een hele andere manier naar dingen (in dit geval data) kijk. Echter, had ik nog niet veel kennis van data analyseren. Ik heb bij Archive-IT de kans gekregen om een opleiding Data Science te volgen gedurende vijf maanden. Deze heb ik positief afgerond, waardoor ik een goede basis heb en mij vanuit dit punt weer verder kan ontwikkelen.”

Daniela, kun je iets vertellen over wat de functie Data Analist inhoudt?

“Data Analist houdt in dat je de gegevens die binnenkomen verwerkt naar leesbare informatie. We maken niet meer alleen een ‘platte afbeelding’ van een scan, maar we gaan daadwerkelijk iets doén met de informatie die een document bevat. Hier komen een heleboel stappen en technologiën bij kijken. Denk aan OCR (het doorzoekbaar maken van tekst) en het indexeren en classificeren van documenten. Door meer te doen met een digitaal document, kunnen we ervoor zorgen dat woorden in die tekst herkend- en gerubriceerd worden. Of dat nu een factuur, offerte of een brief is, dat maakt niet uit. We verrijken als het ware de digitale documenten door de data te analyseren. Wij noemen dit proces vitalisering. Dit kan voor veel organisaties heel waardevol zijn. Het klinkt allemaal heel ingewikkeld, maar eigenlijk maken wij het onze klant alleen maar makkelijker door deze technologie toe te voegen. En dat de klant op een eenvoudige manier, snel bij zijn/haar documenten kan, dát is waar het allemaal om draait.”

Kun je iets meer vertellen over je achtergrond?

“Ik woon nu bijna zeven jaar in Nederland, maar ik ben geboren en getogen in Chili. Hier heb ik architectuur gestudeerd. Na deze studie ben ik een master gaan doen in spanje voor 1,5 jaar. Na deze master ben ik weer terug na Chili gegaan. In die periode heb ik mijn man leren kennen. Voor de liefde heb ik alles in Chili, mijn thuisland, achtergelaten en ben ik geëmigreerd naar Reuver. Geloof me, dat is een behoorlijke verandering! Na twee jaar inburgeren ben ik dus begonnen bij de Innofabriek met werken en nu sinds één jaar bij Archive-IT. Maar aan het weer heb ik (nog) niet kunnen wennen!”

Waar haal jij voldoening uit tijdens het werk?

“Mijn leven in Nederland is best een uitdaging, dit als ik kijk naar de cultuur en de taal bijvoorbeeld. Daarom is het zo leuk dat ik iedere dag nieuwe dingen leer op het werk. Ook merk ik dat ik binnen Archive-IT veel ruimte krijg om mezelf te ontwikkelen. Hierdoor is iedere dag weer anders op het werk. Ook de collega’s zijn super vriendelijk, er hangt een goede sfeer op kantoor en de dagen gaan super snel voorbij. Daarnaast vind ik het prettig werken in een opgeruimde omgeving en binnen een goed georganiseerde organisatie. Dat is wel een heel groot verschil ten opzichte van Chili, waar alles heel chaotisch is.”

Nice to know: Daniela is net terug van 25 dagen Chili, hier heeft zij voor het eerst samen met haar dochtertje van twee jaar haar geboorteland bezocht.

Voor de volgende maand mag jij iemand in de spotlight zetten. Wie wil je nomineren en waarom?

“Ik wil graag Marnick Bronckhorst nomineren. Hij is vorig jaar als stagiair binnengekomen bij Archive-IT en heeft daarna een baan aangeboden gekregen. En dát terwijl zijn studie nog niet is afgerond. In de zomer heeft hij hier fulltime gewerkt en nu werkt hij hier één dag in de week en gaat hij de overige dagen naar school. Ik vind het knap hoe hij zich ontwikkeld heeft binnen de organisatie en hoe hij dit allemaal combineert!”

Inschrijven voor nieuwsbrief