Het Sociaal Fonds van Archive-IT doneert ieder kwartaal aan (lokale) goede doelen, mooie initiatieven en bijzondere acties. We zijn in staat dit te doen, doordat alle medewerkers een gedeelte van hun winstuitkering aan de kant zetten, waarna de directie dit bedrag verdubbeld. In het eerste kwartaal van 2024 hebben we diverse donaties gedaan, waar we u graag over informeren.

Maria Auxiliatrix Run

De M.A. -Run in Venlo is een jaarlijks evenement waarbij mensen met een beperking de kans krijgen om als passagier deel te nemen aan een zijspantocht. Het is veel meer dan alleen een rit; het is een ervaring die hen een gevoel van vrijheid en avontuur biedt. Het is een onvergetelijk feestweekend! Bovendien draagt het evenement bij aan het vergroten van de bekendheid van de behoeften en mogelijkheden van mensen met een beperking.

NAH Eindelijk

NAH Eindelijk is een organisatie gericht op ondersteuning van mensen met een Niet-Aangeboren Hersenletsel. Onze donatie ondersteunt hun missie om innovatieve, op maat gemaakte hulp te bieden. Dit omvat investeringen in hoogwaardige materialen, onderzoek naar nieuwe benaderingen en samenwerking met multidisciplinaire teams. De donatie draagt bij aan activiteiten zoals coachingstrajecten en sensibiliseringsinitiatieven. Zo helpt het om de zelfstandigheid en het welzijn van mensen met NAH te bevorderen en hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Isa Heesbeen

Isa Heesbeen kreeg de diagnose van een zeldzame en ongeneeslijke vorm van leverkanker. Ondanks deze uitdaging besloot ze haar droom om een eigen bedrijf werkelijkheid te maken. Ze ontwierp de ISA-tabouret, waarbij een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan KWF-kankerbestrijding. Met vastberadenheid en creativiteit zet Isa haar eigen ervaringen in om anderen te inspireren en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker.

Onlangs hebben we het verschrikkelijke bericht ontvangen dat Isa is overleden. Namens Archive-IT wensen we haar familie en dierbaren veel sterkte met dit enorme verlies. Gelukkig zal haar droom niet verloren gaan, want de familie heeft besloten om haar nalatenschap voort te zetten.

VieAmi

Kinderen in het ziekenhuis ontvangen een setje LEGO, ontworpen door Arne Dielis en Sander van Kreijl. Met deze LEGO diertjes kunnen de kinderen hun creativiteit uiten en emoties tonen, middels het wisselen van de ogen van de diertjes. Dit is het initiatief van VieAmi, een organisatie die zich inzet voor het welzijn van zieke kinderen!

Kinderhospice Kwatro

Kinderhospice Kwatro staat klaar voor ernstig en/of ongeneeslijk zieke kinderen van 0 tot 18 jaar, en hun gezinnen. Ze bieden zorg die zich richt op vier belangrijkere aandachtsgebieden. Allereerst bieden ze dag en nacht zorg, samen met ouders, behandelaars en medisch personeel, om de volledige aanpak van kinderzorg te waarborgen. Daarnaast bieden ze ondersteuning aan ouders, met een ontmoetingsplek voor het delen van ervaringen en het vinden van steun. Ook wordt er emotionele steun geboden aan broers en zussen van de zieke kinderen. Bovendien investeert Kinderhospice Kwatro ook in de professionele ontwikkeling van zorgprofessionals, om de kinderzorg in Nederland te verbeteren. Met een erkende opleiding in ontwikkeling en de status van ANBI-goedgekeurd doel, zet Kinderhospice Kwatro zich in voor het welzijn van zieke kinderen en hun families.

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Al meer dan 35 jaar brengt het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam ouders dichter bij hun zieke kind. Met elf locaties verspreid over Nederland kunnen ouders en familieleden binnen loopafstand van het ziekenhuis verblijven. Het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam, ook wel bekend als een ‘thuis ver van huis’, biedt ouders de mogelijkheid om voor het slapengaan nog even een verhaaltje aan hun kind voor te lezen.

Ook ú mag goede doelen aandragen die een eenmalige donatie kunnen gebruiken. Deze worden door het Sociaal Fonds in behandeling genomen en wie weet kunnen wij helpen. Samen staan we sterk! Neem contact met ons op via info@archive-it.nl.

Inschrijven voor nieuwsbrief