Geconditioneerde opslag

Archive-IT heeft jarenlang beveiligde archiefpanden waar miljoenen dossiers gearchiveerd worden. Redenen waarom veel organisaties voor externe archiefopslag kiezen, variëren van ruimtegebrek, het verhogen van efficiëntie, het uitbreiden van toegankelijkheid tot het beter kunnen waarborgen van de veiligheid van gegevens. Een bewezen dienstverlening waar Archive-IT veel ervaring in heeft. Echter, er is meer!

Zeer lange tot eeuwige bewaarplichten!

Toch rees de vraag vanuit onze klanten of er een mogelijkheid is tot archivering die volledig in lijn ligt met de Archiefwet. Waarom? Omdat er naast medische dossiers, personeelsdossiers en financiële dossiers ook informatie bestaat die oneindig bewaard dient te blijven. Ook na honderden jaren dient het papier onaangetast te zijn.

Een goede reden om onze dienstverlening uit te breiden! Archive-IT heeft daarom een compartiment volledig verbouwd tot geconditioneerde archiefruimte, die geheel voldoet aan alle eisen van de Archiefwet.

Voordelen

De geconditioneerde archiefruimte van Archive-IT voldoet aan alle gestelde eisen van de Archiefwet en biedt daarmee de ideale oplossing voor het extern plaatsen van uw waardevolle archiefstukken.

Door een compleet klimaatreguleringssysteem worden allerlei klimaatfactoren gereguleerd en gemonitord. Denk aan constante luchtvochtigheid en temperatuur. Dit klimaatsysteem signaleert tevens wanneer de waardes niet voldoen aan de normen die de Archiefwet stelt. Door deze signalering zijn wij in staat de waardes bij te schaven zodat deze weer binnen de gestelde normeringen vallen.

Waarom geconditioneerde opslag conform Archiefwet?

  • Constante luchtvochtigheid tussen 40% en 60%.
  • Temperatuurregulering tussen de 16 en 20 °C.
  • Iedere 24 uur optimale luchtverversing.
  • Unieke blusgasinstallatie in geval van brand.

Veiligheid

Het uitbesteden van uw privacygevoelige, persoonsgebonden informatie is vaak een drempel. Daarom is het van groot belang dat u bij externe archivering in zee gaat met een partner die informatiebeveiliging op nummer één heeft staan. Archive-IT is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, dé normeringen voor informatiebeveiliging. Zowel fysiek als digitaal zetten wij alles op alles om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Denk bijvoorbeeld aan onze unieke CO2 blusgasinstallatie. Wij garanderen u dat uw informatie bij Archive-IT in goede handen is.

Referentie

Meer informatie aanvragen