Grootformaat

Grootformaten zijn documenten met een groter formaat dan het standaard A4-formaat. Dit maakt het vaak onmogelijk om deze documenten in originele staat te digitaliseren met een normale scanner. Tot A3 kunnen veel geavanceerde high volume scanners wel aan, maar vanaf A2 wordt het een ander verhaal. Ook nemen deze documenten vaak veel ruimte in beslag wanneer deze in papieren vorm worden bewaard en laat de toegankelijkheid te wensen over. Herkent u deze problematiek? Archive-IT kan u helpen! 

Digitaal document

Veel documenten hebben een verplichte bewaartermijn. Dit geldt vaak ook voor grootformaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouwtekeningen. Deze worden meestal bewaard totdat een gebouw wordt gesloopt en nemen dan ook veel kostbare ruimte in beslag wanneer deze in fysieke vorm worden opgeslagen. Wanneer u kiest voor het digitaliseren van uw grootformaten komt deze ruimte vrij en kan deze ingezet worden voor andere doeleinden. Daarnaast bespaart u een hoop tijd en moeite met het zoeken naar het juiste document. 

Afwijkende formaten

Archive-IT helpt u graag met het digitaliseren van uw grootformaten. Wij beschikken over een geavanceerde scanner die uiterst geschikt is voor het scannen van afwijkende formaten. Denk hierbij aan A2, A1 en A0 formaat. De digitale documenten of tekeningen die vervolgens aan u geleverd worden zijn van zeer hoge kwaliteit.  

Voorbeelden van grootformaten die wij voor u kunnen scannen zijn:

  • Bouwtekeningen
  • Technische tekeningen
  • Blauwdrukken
  • (Land)kaarten

Na het digitaliseren

Na het digitaliseringsproces heeft u drie opties. U kunt ervoor kiezen om uw tekeningen op te slaan bij ons op locatie, maar we kunnen de dossiers ook aan u retourneren. Wij digitaliseren volgens de Substitutienorm en daarom kunt u ook kiezen voor vertrouwelijke vernietiging van de oorspronkelijke documenten. Volledig conform wet- en regelgeving. 

Geïnteresseerd?

Vul het formulier in en maak een (online) afspraak met één van onze medewerkers. Andere vragen? Vraag hier meer informatie aan.

Meer informatie aanvragen