Archiefvernietiging

Veilige archiefvernietiging van dossiers

Het vertrouwelijk vernietigen van archieven, waardevolle documenten en dossiers is een specialisme. Met de nadruk op vertrouwelijk. De dossiers die bij Archive-IT worden opgeslagen en waarvan de bewaartermijn naar verloop van tijd is verstreken, worden – na getekende opdracht van de klant – vertrouwelijk vernietigd. Heeft u archief in uw eigen organisatie staan waarvan de bewaartermijn verstreken is? Of wilt u gewoon eens grondig opruimen in het archief en de documenten die niet meer nodig zijn laten vernietigen? Gewoon ‘weggooien’ is niet veilig. Zelf door de shredder halen is niet erg efficiënt en daarmee zeer tijdrovend. Archive-IT neemt deze archiefvernietiging graag voor u uit handen.

Weet u niet zeker of de bewaartermijnen van uw documenten verstreken zijn? Op veel verschillende documenten rusten namelijk verschillende bewaarplichten. Lees er hier meer over. Twijfelt u? Of wilt u graag eens sparren met één van onze adviseurs over uw archief? Neem dan gerust contact met ons op.

Partner

Het vervoer van de dossiers van onze beveiligde archiefpanden naar PreZero wordt uitsluitend met exclusief transport verricht. Dat houdt in dat uw te vernietigen archiefstukken in één rechtstreekse weg naar de beveiligde omgeving van PreZero wordt gebracht. Daarnaast vindt de archiefvernietiging in een volledig gesloten circuit plaats. Dat betekent dat er geen mensenhanden bij het proces betrokken zijn; het verloopt volledig geautomatiseerd.

Het archief vernietigen is een specialisme, waar op een zorgvuldige en veilige manier mee omgegaan dient te worden. Archive-IT werkt alleen maar met partners samen die ook de juiste certificaten en procedures hebben, zodat we in de keten gecertificeerd zijn. SUEZ is CA+ en DIN 66399-2 veiligheidsklasse P3 gecertificeerd, een extra bevestiging dat de vernietiging van uw privacygevoelige documenten in goede handen is.

Archive-IT heeft voor de vernietiging van vertrouwelijke documenten een langdurige en nauwe samenwerking met PreZero. Naast het feit dat PreZero een wereldwijde speler is op het gebied van afvalverwerking, zijn zij tevens specialist in de vertrouwelijke vernietiging van privacygevoelige documenten.

Archief vernietigen: voorkom datalekken, ook fysiek!

Archief vernietigen gaat verder dan het verscheuren van uw papier. Het moet onder strikte omstandigheden vernietigd worden en aan vele eisen voldoen. Op deze manier bent u verzekerd dat uw waardevolle informatie, die wellicht bedrijf kritisch of erg privacygevoelig is, nooit en te nimmer op straat komt te liggen. Na afloop van de veilige archiefvernietiging ontvangt u een certificaat van vernietiging. Dit certificaat vermeldt alle dossiers die wij voor u hebben vernietigd. Op basis hiervan kunt u bewijzen dat u uitvoering hebt gegeven aan het vernietigingsbeleid zoals dat geldt voor uw organisatie.

Het vernietigen van de dossiers is inclusief de volgende activiteiten:

  • Opheffen dossiers uit de omgeving van Archive-IT.
  • Transport van de dossiers naar het vernietigingsbedrijf.
  • Onherkenbaar en gecertificeerde vernietiging van de dossiers.
  • Opstellen van het certificaat van vernietiging, welke via een portal beschikbaar wordt gesteld.

Kosten archiefvernietiging

Om uw archief op een zorgvuldige manier te kunnen vernietigen, worden er kosten in rekening gebracht. Archive-IT brengt een minimaal bedrag per dossier in rekening om deze vernietiging goed uit te kunnen voeren. Dit vindt altijd plaats via een op maat gemaakte offerte. Deze kan eenvoudig worden aangevraagd via ons contactformulier. Wij helpen u graag verder!

Archiefopslag

Heeft u een overvol archief, maar zijn uw bewaartermijnen nog niet verstreken? Of heeft u uw documenten nog wel eens nodig? Dan is fysieke archiefopslag dé oplossing voor u. Archive-IT biedt drie verschillende vormen van archiefopslag aan; namelijk pallet opslag, individuele opslag en geconditioneerde opslag.