OCR

OCR staat voor Optical Character Recognition, oftewel: de herkenning van tekens in een digitaal bestand. Door OCR toe te passen worden documenten volledig doorzoekbaar, zodat u hiermee een behoorlijke tijdswinst kunt realiseren.

Digitaliseren en OCR

Als u nog papieren documenten in uw organisatie heeft die u wilt laten digitaliseren, kunt u optioneel OCR toepassen. Als documenten worden gedigitaliseerd zonder OCR, ontstaat er een platte afbeelding. Dat betekent dat u niet op bepaalde woorden in de tekst kunt zoeken, maar ook geen tekst kunt kopiëren en plakken. Archive-IT adviseert daarom altijd om te kiezen voor OCR. Nadat de documenten zorgvuldig gedigitaliseerd zijn, wordt er softwarematig OCR toegepast op de documenten. Met deze technologie zetten we de afbeelding om in tekst.

Aan de bron digitaal

Heeft u digitale documenten die niet zijn voorzien van OCR en loopt u hierdoor tegen beperkingen aan? Dan is het ook mogelijk om in bulk digitale bestanden van OCR te laten voorzien door Archive-IT. Zo verkleint u niet alleen de bestandsgrootte, maar is onnodig lang zoeken naar het juiste document verleden tijd. Binnen no-time vindt u het juiste document.

Voordelen van OCR

  • Tijdsbesparing
  • Efficiëntieverhoging
  • Eenvoudig kopiëren en plakken van tekst
  • Minder opslag aan GB door kleinere bestanden

Zoeken én vinden

Door OCR toe te voegen, groeien de mogelijkheden voor zoeken enorm. Niet alleen biedt het de mogelijkheid om binnen een dossier snel de juiste pagina te vinden, het stelt u ook in staat om grotere zoekacties over behoorlijke aantallen dossiers/documenten uit te voeren. Dit is afhankelijk van de applicaties waar de documenten worden opgeslagen. Om enkele voorbeelden te noemen: u kunt over al uw personeelsdossiers zoeken naar de medewerkers met een specifiek certificaat. Of bij medische dossiers kunt u door een zoekterm in te voeren, alle dossiers boven water krijgen waar bijvoorbeeld medicijn X is gebruikt.

Benieuwd naar de mogelijkheden van OCR voor uw (digitale) documenten? Wij denken graag met u mee!

Geïnteresseerd?

Vul het formulier in en maak een (online) afspraak met één van onze medewerkers. Andere vragen? Vraag hier meer informatie aan.

Meer informatie aanvragen