Het Oogziekenhuis in Rotterdam zet zich dagelijks in om de beste oogzorg te leveren aan jong en oud. Dit in combinatie met patiëntenzorg, onderzoek en opleidingen. Alles voor oogheelkunde onder één dak. Bert Snel, Manager I&A, MID en facilitair, vertelt over de jarenlange samenwerking met Archive-IT.

Win-win situatie

Het Oogziekenhuis in Rotterdam is al jaren klant van Archive-IT. In het kader van digitalisering hebben ze in 2011 besloten met Archive-IT in zee te gaan. Het fysieke archief, van ongeveer 320.000 dossiers en patiëntenkaarten, dat niet meer geraadpleegd werd, is gearchiveerd bij Archive-IT. Bert: “Het fysieke archief bracht zulke hoge kosten met zich mee, dat extern archiveren een logische keuze was. Doordat we het archief uit huis hebben geplaatst, werden de kosten aanzienlijk lager en konden we de ruimte intern anders inzetten. Een win-win situatie.” Als Het Oogziekenhuis een dossier nodig heeft, kunnen ze dit opvragen door middel van Scanning on Demand. De 120.000 medische dossiers die wel nog geraadpleegd werden, zijn door Archive-IT gedigitaliseerd.

Gespecialiseerd

Bert is - onder andere - verantwoordelijk voor informatiemanagement, automatisering, medische technologie en facilitaire zaken. “Enerzijds houd ik mij bezig met hoe we met het archief omgaan en anderzijds hoe de software eruit ziet met de gedigitaliseerde informatie. We gebruiken het EPD-systeem voor de actieve dossiers en de afgesloten dossiers zijn gearchiveerd in de software van Archive-IT. Het EPD wordt daardoor niet belast met informatie uit het verleden en blijft daardoor snel werken. Positief is dat Archive-IT altijd meedenkt in het voordeel van de klant. Ze zijn gespecialiseerd en weten hoe ze met de privacygevoelige informatie om moeten gaan, met name in de gezondheidszorg. Het geeft ons een prettig gevoel dat onze dossiers veilig en betrouwbaar zijn opgeslagen bij Archive-IT.”

Het verschil maken

Bert vervolgt: “Archive-IT heeft altijd transparant meegewerkt. Ook toen we een audit hebben laten uitvoeren over de processen met betrekking tot informatiebeveiliging en AVG. Ze geloven echt in hetgene wat ze doen; een professionele partij waar we al jaren op kunnen bouwen. Als er vanuit onze kant andere prioriteiten zijn, denken ze daar graag in mee. Die zuidelijke mentaliteit resulteert in een fijne leverancier waarbij alles soepel verloopt. Antwoord op mijn vragen heb ik altijd binnen één dag; dat zijn de kleine dingen die het verschil maken.”

Wij bedanken Het Oogziekenhuis voor het jarenlange vertrouwen in Archive-IT!

Inschrijven voor nieuwsbrief