Zorggroep Tangenborgh is gespecialiseerd in het aanbieden van zorg voor ouderen, gericht op wonen, zorg en welzijn. Zij bewerkstelligen hun doel in de regio Zuid-Drenthe, waarbij zij zich kenmerken door dicht bij de mensen te staan en het écht kennen van de wensen van hun bewoners. Zorggroep Tangenborgh heeft haar digitale doelstellingen om efficiënter en transparanter te kunnen werken helder geformuleerd. Archive-IT heeft ze geholpen om de digitaliseringsslag van de afdeling Personeelszaken uit te voeren.

Gerwin Maat (ass. Hoofd Automatisering) en Miriam Klok (Projectleider eHRM) van Zorggroep Tangenborgh leggen uit welke stappen zij hebben ondernomen om die efficiënte, transparante en veilige personeelsafdeling te realiseren.

De keuze voor Archive-IT

“Ik heb het traject van begin af aan begeleid: van leveranciersselectie tot de planning en de uiteindelijke evaluatie. Voor ons was het zelf scannen van onze personeelsdossiers geen optie. We wilden dit overlaten aan een partij die hierin gespecialiseerd is, die snel kan schakelen en die vooral de veiligheid van de gegevens goed kan borgen. Personeelsdossiers zijn ontzettend privacygevoelig en een goede borging en certificering rondom dat onderwerp was daarom cruciaal in het maken van onze keuze. Het voelde direct goed. Voordat we met Archive-IT in zee gingen, heb ik eerst de rit naar Reuver gemaakt om daadwerkelijk te kunnen ervaren met welke organisatie we te maken hadden, welke maatregelen ze nemen en om de dienstverlening in de praktijk te zien. Dat goede gevoel werd tijdens dit bezoek nog eens extra bevestigd.” vertelt Gerwin met overtuiging.

Eén complete informatievoorziening

Miriam Klok was inhoudelijk betrokken bij het project vanuit haar vakgebied. “Toen we overstapten naar het digitale personeelsdossier binnen onze AFAS omgeving, was het voor mij direct duidelijk dat er ‘iets’ met die papieren dossiers moest gebeuren. Om alles compleet te houden was deze digitaliseringsslag onvermijdelijk. En maar goed ook; nu we alles digitaal hebben kunnen we veel efficiënter werken. Medewerkers kunnen hun eigen dossier inzien en dat maakt ons een transparante afdeling. Voordat we alle dossiers in bulk door Archive-IT lieten digitaliseren, hebben wij een pilotproject met Archive-IT uitgevoerd. Zij hebben toen 40 dossiers op voorhand voor ons gedigitaliseerd. Voor ons was dat een zeer prettige aanpak; door deze pilot konden we in praktijk ervaren of onze keuzes m.b.t. het digitale dossier de juiste waren en konden we ook nog bijschaven waar nodig. Dat gaf vertrouwen toen we gingen starten met de grote digitaliseringsslag.”, aldus Miriam.

Gerwin vult aan: “Vanzelfsprekend is een nieuwe werkwijze altijd even wennen, maar wij kijken terug op een zeer succesvol project. De no-nonsense mentaliteit, de flexibiliteit en de adviserende rol van Archive-IT heeft dit succes grotendeels bepaald. Onze digitale ambities reiken nog veel verder en stap voor stap wordt Zorggroep Tangenborgh volledig digitaal.”

Wij bedanken Zorggroep Tangenborgh voor het vertrouwen in Archive-IT!

Inschrijven voor nieuwsbrief