Antes, gevestigd in de regio Rotterdam, is specialist in psychiatrie en verslaving. Ze helpen mensen met psychische klachten door behandeling en begeleiding te bieden. Antes is in 2012 ontstaan uit een fusie van Delta Psychiatrisch Centrum en Bouman GGZ. Ze hebben al meer dan honderd jaar ervaring met (verslavings)psychiatrie.

Externe archivering

Met een verbouwing in het vooruitzicht was het voor Antes van belang om de patiëntendossiers extern op te slaan. Aangezien Delta in het verleden al positieve ervaringen had met Jalema, was de stap naar Archive-IT snel gemaakt. Saskia Spierdijk, Directeur Servicebedrijf bij Antes, heeft het project begeleid en vertelt over haar ervaringen.

Veiligheid voorop

Saskia: “We hadden de ruimte waarin het archief stond nodig om plaats te maken voor een verbouwing. De verbouwing was al op vrij korte termijn gepland en daarom was snelheid een van de belangrijkste criteria. Daarnaast was ook de veiligheid met betrekking tot de dossiers erg belangrijk. Vanwege de strikt geheime patiëntengegevens was het noodzakelijk dat de dossiers werden opgeslagen in een veilige omgeving. Archive-IT kon ons zowel de gewenste snelheid als een veilige opslag bieden en daarom was de keuze snel gemaakt.”

Soepele samenwerking:“De samenwerking met Archive-IT is heel goed verlopen en de communicatie tussen ons beiden ging erg soepel. Vooral het snelle handelen en de flexibiliteit van Archive-IT was een groot pluspunt. Het tijdsbestek was nogal een uitdaging, omdat er ongeveer 30.000 dossiers in zeer korte tijd vervoerd en opgeslagen moesten worden. Archive-IT heeft haar beloftes waargemaakt!”, aldus Saskia.

Archive-IT bedankt Antes voor het vertrouwen!

Inschrijven voor nieuwsbrief