ROC Leeuwenborgh is een Mbo-instelling met vestigingen in Sittard, Maastricht, Beek en Venlo. In totaal heeft ROC Leeuwenborgh ongeveer 850 werknemers in dienst en studeren er gemiddeld 8000 studenten.

ROC Leeuwenborgh wordt dagelijks geprikkeld door innovatie. De opleiding levert vakmensen die zich aan kunnen passen aan een veranderende omgeving. Een professionele, digitale werkomgeving hoort er volgens ROC Leeuwenborgh bij, om die innovatie en efficiëntie zowel voor als achter de schermen waar te kunnen maken. Daar startte de samenwerking met Archive-IT.

Marco Feller (Teamleider Personeel en Salarisadministratie) en Leon Pluijmen (HR Personeelsconsulent) vertellen over hun ervaringen met deze digitaliseringslag en de samenwerking met Archive-IT.

Digitalisering was een must

ROC Leeuwenborgh heeft haar vestigingen op verschillende locaties, terwijl de HR Afdeling in Maastricht gestationeerd is. Het kwam regelmatig voor dat er ook op andere vestigingen informatie uit personeelsdossiers nodig was en daar liep men tegen de beperking van papier aan. Wat is er nu gemakkelijker dan altijd en overal het benodigde dossier te kunnen openen? Voor Marco en Leon was deze digitaliseringsslag een echte “eyeopener” en zet het ze flink aan het denken welke verbeterslagen ze nog meer op digitaal vlak kunnen gaan doorvoeren om efficiëntie te verbeteren.

Marco Feller: “Wat voor ons belangrijk was in de keuze voor Archive-IT, is het feit dat ze goede en betrouwbare referenties hebben. In het overheidswezen, de gezondheidszorg en het onderwijs. Dat gaf toch echt wel de doorslag. Daarnaast zijn ze AFAS partner en omdat wij de digitale dossiers rechtstreeks in AFAS geïmporteerd wilden hebben, gaf het partnerschap tussen AFAS en Archive-IT veel vertrouwen.”

Eén aanspreekpunt

Leon Pluijmen vult Marco aan: “Ik vond het vooral prettig dat er één contactpersoon is bij Archive-IT waar wij altijd bij terecht kunnen. Welke vragen we ook hadden en welke informatie we ook nodig hadden, we wisten: “dat komt wel goed”. Daarnaast is het ook van grote toegevoegde waarde geweest dat Archive-IT echt met ons meegedacht heeft. Wij hadden intern nog wat onduidelijkheden en Archive-IT heeft ons aan de hand genomen en zocht samen met ons een werkbare en goede oplossing.”

In de praktijk

“We kregen ook een uitnodiging van Archive-IT om achter de schermen te komen kijken. Op die manier ervaarden we de gang van zaken in de praktijk en de zorgvuldigheid waarmee Archive-IT met privacygevoelige dossiers omgaat. Bij het locatiebezoek zagen we het met eigen ogen; Archive-IT heeft echt over alles nagedacht!”, aldus Marco.

De digitale ambities van ROC Leeuwenborgh reiken nog veel verder. Stap voor stap kijken zij naar professionaliseringsslagen, waar de Personeelsafdeling er één van is. Namens het hele team van Archive-IT bedanken wij ROC Leeuwenborgh voor het vertrouwen in onze organisatie!

Inschrijven voor nieuwsbrief