Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en Archive-IT zijn al sinds 2008 verbonden met elkaar. Vanaf deze periode heeft Archive-IT een digitale werkomgeving ingericht, fysieke dossiers opgeslagen in het archief en zijn er al grote getalen fysieke dossiers gedigitaliseerd via Scanning on Demand en beschikbaar gesteld in de digitale omgeving.

Bijna volledig digitaal

“Op dit moment is het Slingeland Ziekenhuis bijna volledig over naar een digitale werkomgeving”, vertelt Henny Welling, Manager zorg- en informatietechnologie. “De fysiek opgeslagen dossiers die nog nodig zijn worden on demand ingescand en toegevoegd in de digitale omgeving van het Slingeland ziekenhuis”.

Van JIM naar Virtual Archive

Toen Slingeland en Archive-IT de samenwerking begonnen in 2008, werd er gebruikt gemaakt van het cliëntserver programma JIM. Deze software heeft Slingeland sinds een jaar of twee niet meer in gebruik. “Nu maken we gebruik van de Virtual Archive van Archive-IT”, vertelt Henny. “Archive-IT heeft alle data en processen succesvol gemigreerd van JIM naar de Virtual Archive. Ons team ervaart het werken met deze softwareoplossing als prettig. Zo kunnen we op ieder moment op iedere plek bij alle bestanden die we nodig hebben. Dit is iets waar je niet meer onderuit kunt in de huidige samenleving”.

Contact

Door de goede samenwerking tussen het Slingeland Ziekenhuis en Archive-IT is er weinig contact nodig om alles goed te laten verlopen. “Af en toe vinden er nog wel contactmomenten plaats. Meestal is dit als wij een vraag hebben over het systeem of als we graag iets toegevoegd willen hebben binnen de software. Verdere contactmomenten zijn er als er updates of storingen zijn. Zolang alles op rolletjes loopt hoeft er ook geen contact plaats te vinden”, zegt Henny.

Information Security

Met een sterk groeiende database aan informatie en strenge regels omtrent gegevensbescherming is het belangrijker dan ooit om gegevens zo zorgvuldig als mogelijk op te slaan. Wij vroegen Henny hoe het Slingeland Ziekenhuis dit ziet. “Voor ons als ziekenhuis is het heel belangrijk dat we continu bezig zijn met de veiligheid van onze patiënten. Daarom zetten wij bij Slingeland zo hoog mogelijk in op information security. Wij willen dat de patiënten zo veilig mogelijke zorg krijgen en dat er met de informatie van onze patiënten zo veilig als mogelijk wordt omgegaan. Vroeger had je alles op papier staan, nu is alles digitaal. Daarom dient de digitale omgeving en infrastructuur bij ons te voldoen aan de aller hoogste eisen” aldus Henny.

Uniek in de regio

Wat maakt het Slingeland Ziekenhuis uniek in de regio? Henny vertelt: “Het Slingeland Ziekenhuis heeft een heel sterk verzorgingsgebied afgekaderd. Dit wil zeggen dat wij ± 165.000 patiënten hebben met één huisartsenvereniging en één ziekenhuis vallen. Zo kunnen wij met de huisartsen een goede samenwerking opbouwen en zo de allerbeste zorg voor de patiënt realiseren. Ook zijn wij nauw betrokken met alle zorgverleners in de buurt, dit resulteert ook weer in een goede afronding van bijvoorbeeld revalidatietrajecten”.

Archive-IT is trots op de jarenlange samenwerking met het Slingeland Ziekenhuis en is verheugd haar steentje te kunnen bijdragen aan veilige, digitale toegankelijkheid van de medische dossiers; een cruciaal onderdeel voor het Slingeland Ziekenhuis. We bedanken het Slingeland Ziekenhuis voor het vertrouwen in onze organisatie en hopen deze mooie samenwerking nog langdurig te kunnen voortzetten.

Inschrijven voor nieuwsbrief