De impact die onze maatschappij op het milieu heeft is groot. Geeft u, en de organisatie waar u werkzaam bent, veel aandacht aan het milieu? Vandaag is het Wereldmilieudag! Deze dag is in het leven geroepen om het bewustzijn over het milieu te vergroten. Hoewel de wereld steeds meer digitaal is, wordt er nog altijd groten getale papier geproduceerd. Dit ten koste van bomen en het milieu. Zoveel mogelijk digitaal (papierloos) werken en digitalisering van uw reeds bestaande papieren documenten zijn middelen die de duurzaamheid van uw bedrijfsvoering kunnen verhogen. Tijd om hier extra aandacht aan te geven!

Impact papier op de wereld

Jaarlijks worden er naar schatting 15 miljard bomen gekapt. Het onderdeel papierproductie dat ten grondslag ligt aan deze boskap is minstens 14%. Dat betekent dat er jaarlijks ongeveer twee miljard bomen worden gekapt voor papiergebruik. Toch moeten we ons niet alleen blindstaren op het kappen van bomen. Er komt nog veel meer bij kijken. Het proces van het kappen van een boom tot het uiteindelijke A4tje kost veel grondstoffen en energie. De papierindustrie staat in de top drie van grootste uitstoters van broeikasgassen. Deze industrie is daarnaast ook nog eens de grootste verbruiker en vervuiler van het water. Om een A4 velletje te produceren, is er ruim 5 liter water nodig.

Papierloos werken

Duurzaamheid staat tegenwoordig hoog op de agenda. Bedrijven zijn continu op zoek naar kostenbesparende manieren van produceren en kijken daarbij steeds nadrukkelijker naar de impact die dat heeft om duurzamer te worden en te werken. Papierloos werken is één van die manieren. Naast het feit dat dit een positief effect heeft op kosten, zoektijd, efficiëntie, accuraatheid en beschikbaarheid, is het een manier om processen te verduurzamen. Het resulteert onder andere in:

  • Minder houtkap
  • Minder CO2-uitstoot
  • Minder transport
  • Minder waterverspilling

Veel organisaties hebben nog altijd een papieren archief en printen/kopiëren nog behoorlijke hoeveelheden. Dit kan anders. Het archief neemt kostbare ruimte in en een dossier terugvinden kost veel tijd. Door digitalisering is het archief veilig en snel doorzoekbaar en medewerkers hebben altijd snel alle informatie bij de hand.

MVO-beleid

Archive-IT gaat milieubewust te werk. Zo wordt er gewerkt met digitale facturen en offertes en worden de opdrachten ook grotendeels digitaal verstrekt. Al het papier dat toch in onze organisatie wordt verbruikt, plus de te vernietigen dossiers, worden op een vertrouwelijke wijze vernietigd. Dit vernietigde papier wordt vervolgens gerecycled. Daarnaast wordt er gestimuleerd dat medewerkers gaan carpoolen en indien mogelijk met de fiets naar het werk komen. De medewerkers die gebruik maken van een leaseauto mogen alleen voor een auto kiezen die aan een specifieke energieklasse voldoet. Ook nemen we energiezuinige maatregelen, zoals ledverlichting. Recycling en hergebruik van materialen wordt door Archive-IT ook strikt nageleefd. Denk aan verpakkingsmaterialen, zoals dozen die voor het transport gebruikt worden.

Zoals bekend is heeft de mens grote invloed op het milieu en de temperatuur op aarde. Door het grote gebruik van papier groeien de negatieve ontwikkelingen rondom het milieu. Digitalisering is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de efficiëntie van uw werk. Wilt u meer weten over het digitaliseringsproces? Archive-IT helpt u graag verder! Neem hier vrijblijvend contact met ons op.

Inschrijven voor nieuwsbrief