Reuver, april 2021 Archive-IT is trots te mogen aankondigen dat er door een overname van Paul de Meulemeester en de Nederlandse investeringsmaatschappij FIELDS Group een nieuwe stap gezet wordt richting het realiseren van toekomstbestendige groei. Hierbij zal succesondernemer Joan Westendorff het stokje overdragen. Zittend COO Paul de Meulemeester zal in de rol van CEO Archive-IT verder leiden bij haar internationale groeiambities.

Ambities

Archive-IT is een grote speler in de archiveringsmarkt, zowel op fysiek als digitaal vlak. Paul de Meulemeester leidt het bedrijf al gedurende een periode van ruim drie jaar als COO en mag zich nu met trots eigenaar noemen. “De afgelopen drie jaar heb ik met veel plezier operationeel leiding mogen geven aan een enthousiast, internationaal opererend team en heb ik samen met Joan Westendorff een nieuwe richting kunnen geven aan de verdere ontwikkeling van Archive-IT. De stap om Archive-IT samen met FIELDS Group over te nemen, sluit perfect aan bij de ambities van zowel onze organisatie als van die van mij persoonlijk. Ik kijk dan ook erg uit naar de toekomst!”

Toekomstige internationale groei

De komende jaren verwacht Archive-IT verder te groeien in met name het buitenland. “We zien in Frankrijk en Duitsland een actieve marktbeweging met betrekking tot het digitaliseren en outsourcen van archieven. Met onze snelgroeiende Franse operatie en een geheel nieuwe archiveringslocatie in Duitsland (naar verwachting gereed net na de zomer van dit jaar), verwachten we ten volle van deze trend te kunnen profiteren” aldus Paul de Meulemeester. Ook de Nederlandse en Belgische markt bieden nog volop kansen volgens De Meulemeester: “In Nederland kunnen we met nieuwe softwareontwikkelingen op het gebied van digitale archivering en innovatieve services - gericht op het verrijken van ongestructureerde data (“data vitalisering”) - nóg meer waarde creëren voor onze klanten. Daarnaast zien we ook in België recentelijk een eerste interesse ontstaan in projecten voor digitale archivering.”

Met trots afscheid nemen

Joan Westendorff, die Archive-IT in 2004 oprichtte vanuit zijn ervaringen bij Jalema, een bekende producent van dossiermappen en andere archief- en kantoorartikelen, neemt met trots afscheid: “Met veel plezier heb ik gezien hoe Archive-IT zich sinds haar start ontwikkeld heeft tot een onafhankelijke en onderscheidende speler in de archiveringsmarkt met een internationale footprint. Nu is het juiste moment gekomen om het stokje over te dragen. Ik sluit dan ook het boek Archive-IT (in een eerder stadium I-FourC genaamd) en maak een nieuw boek open. Het zal een boek worden over Vastgoed, ontwikkelingshulp en ondernemers helpen bij de opzet van een nieuw bedrijf. Mooi daarbij is dat ik een band met Archive-IT zal houden doordat ik de nieuwbouw van een grote archiefhal net over de grens in de Duitse buurgemeente Bruggen-Bracht mag begeleiden en financieren.”

FIELDS Group

Naast organische groei, wordt er ook gekeken of Archive-IT door middel van overnames versneld verder kan groeien. Rutger Alberink van FIELDS Group: “We zien in met name Duitsland en Frankrijk een nog steeds erg gefragmenteerde markt van archiveringsspecialisten. Bij een eventuele overname verwachten we middels Archive-IT’s unieke softwareoplossingen en dataservices direct extra waarde te kunnen creëren voor klanten in de overgenomen klantenportefeuille.”

Europese speler

In een steeds mondialer opererende economie wordt het voor Europa met de dag belangrijker om nóg meer samen te gaan werken en de onderlinge barrières voor deze samenwerking te slechten. Voor Paul is het altijd een droom geweest om (mede-) eigenaar te kunnen zijn en leiding te mogen geven aan een vanuit meerdere landen opererend Europees bedrijf met de uitdaging deze verschillende landen/culturen goed te laten samenwerken. Deze droom wordt ook weerspiegeld in de missie en visie van Archive-IT, waarin de ambitie wordt uitgesproken om binnen enkele jaren de meest complete en vertrouwde archiveringsspecialist van West-Europa te worden.

Inschrijven voor nieuwsbrief