Vandaag, 28 april, is het Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk. Archive-IT is onder andere werkzaam in de sector gezondheidszorg. Medische informatie dient op het juiste moment op de juiste plek voorhanden te zijn, op een veilige en gebruiksvriendelijke manier. Waterdichte informatiebeveiliging is niet alleen belangrijk, maar ook echt een noodzaak. Tijd om hier, tijdens deze dag, extra aandacht aan te geven.

Fysiek archiveren

Archive-IT is werkzaam in verschillende sectoren. Eén daarvan is de gezondheidszorg. De oplossingen fysieke archivering, digitale archivering en digitalisering staan hierbij centraal. Het intern beheren van medische dossiers neemt enorm veel tijd in beslag en brengt hoge kosten met zich mee. Medische dossiers beschikken over een lange bewaartermijn. De wettelijke bewaartermijn bedraagt twintig jaar vanaf het moment dat de laatste wijziging in het dossier heeft plaatsgevonden. Voor kinderen gaan deze twintig jaar zelfs pas in vanaf het 18e levensjaar. Er zijn nog steeds een heleboel dossiers van de tijd dat er nog met papieren dossiers werd gewerkt en dat neemt veel ruimte in beslag. Fysieke archivering is de ideale oplossing voor archief dat u niet of nauwelijks meer nodig heeft, maar dat wel ter beschikking moet staan zodra het benodigd is. Bij Archive-IT is het opslaan van archieven mogelijk in drie verschillende vormen: opslag op palletniveau, opslag op dossierniveau en opslag conform Archiefwet. Lees hier meer over op onze fysieke archiveringspagina!

Digitaal archiveren

Het digitaliseren van archieven in de zorgsector brengt verschillende voordelen met zich mee. De productiviteit van zorgverleners neemt toe, als ze niet of minder te maken krijgen met de belemmering van het papieren dossier. Echter, stopt het niet bij digitalisering. Het valt of staat met een correcte wijze van digitale archivering. Want ook digitaal moet er aan de bewaarplicht voldaan worden. Het is van groot belang voor informatiebeveiliging en wetgeving dat het retentiebeleid goed ingericht is. Hiermee wordt data niet langer bewaard dan nodig en houdt een zorginstelling grip op de hoeveelheid data. Archive-IT merkt dat men hier momenteel mee worstelt. De data groeit exponentieel en het is lastig om hier de regie over te houden. Ook zien we dat de data in bijvoorbeeld het EPD alsmaar groeit en niet altijd gestructureerd wordt gearchiveerd, indien het geen dynamisch dossier meer betreft. Een mooie toepassing is digitale archivering, waarbij tevens het verminderen van data uit het EPD meegenomen kan worden. Hiermee wordt de minder actuele data uit het EPD onttrokken en digitaal gearchiveerd. Zo houdt men het EPD dynamisch en blijft de performance hoog. Archive-IT heeft zich hierin gespecialiseerd, met onder andere onze oplossing AIR.

Veiligheid archieven

Als specialist in het archiveren, digitaliseren en digitaal archiveren van medische dossiers zorgt Archive-IT ervoor dat het via een optimaal beveiligd proces uitgevoerd wordt. Onder andere door onze ISO-normeringen, AVG compliancy, veiligheidsmaatregelen en de interne awareness. Lees hier hoe Archive-IT veiligheid geïntegreerd heeft binnen de werkprocessen.

Om deze dag extra aandacht te geven, wil Archive-IT de gezondheidszorg graag een hart onder de riem steken in deze drukke tijd. De kwaliteit en efficiëntie van het werken in de zorg moet optimaal blijven en niet belemmerd worden door ongestructureerde documenten. Heeft u vraagstukken met betrekking tot (digitale) archivering? Archive-IT helpt u graag verder! Neem hier vrijblijvend contact met ons op.

Inschrijven voor nieuwsbrief