Het Sociaal Fonds van Archive-IT doneert ieder kwartaal aan (lokale) goede doelen en mooie initiatieven. We zijn in staat dit te doen, doordat alle medewerkers een gedeelte van hun winstuitkering aan de kant zetten, waarna de directie dit bedrag verdubbeld. In het vierde kwartaal van 2022 hebben we diverse donaties gedaan, waar we u graag over informeren.

Orange Babies

Afgelopen november zijn Moniek Simons (Business Rebel), Dorrie Eilers (Neptunus) en haar zoon Dennis op de fiets gestapt om de Grand Tour Namibië te fietsen van Stichting Orange Babies. Een fietstocht van 9 dagen lang door Namibië om zoveel mogelijk geld op te halen voor een hiv-vrije wereld. Ze bezochten de klinieken, weeshuizen en scholen die door Orange Babies gebouwd zijn, zagen op welke wijze zij educatieprogramma’s toepassen, ontmoetten de initiatiefnemers en maakten kennis met de moeders en kinderen waar het allemaal om gaat.

Vrienden van Oekraïne

Door Frans (oud-medewerker Jalema) zijn de oude stellingen uit het archief gedemonteerd en verwijderd. De staalopbrengst gaat naar de Vrienden van Oekraïne. De vergoeding van het werk dat Frans heeft verricht, heeft hij óók gedoneerd aan de Vrienden van Oekraïne. De stichting zet zich in voor de mensen in Oekraïne die het nodig hebben.

Sponsoractie Ulingshof On Wheels voor Make a Wish

Afgelopen oktober, in het kader van de feestweek van Onderwijsgroep Buitengewoon, vond de sponsoractie Ulingshof On Wheels plaats. Alle leerlingen hebben voor het goede doel rondjes gereden in onder andere de rolstoel, op de step, op de fiets en racerunner. De opbrengst van deze race kwam ten goede van Make a Wish.

De Hond Kan De Was Doen

Stichting De Hond Kan De Was Doen steunt teamtraining voor mens en hulphond. Gediplomeerde en ervaren instructeurs leren mensen, zowel volwassenen als kinderen, met een lichamelijke beperking hoe zij hun eigen hond kunnen opleiden tot hulphond. Een fantastisch en intensief traject waarin mens en hond optimaal leren samenwerken. Het doel is het vergroten van de zelfstandigheid, zowel thuis als buitenshuis.

Crowdfunding John

Tijdens zijn vakantie in Wales is John Peeters van 10 meter hoogte naar beneden gevallen. Hierbij heeft hij zijn bekken verbrijzeld, linkerknie en vijfde lendenwervel beschadigd, 5 ribben gebroken, 1 nier beschadigd, de ureter beschadigd, een klaplong en een zware hersenschudding opgelopen. John zal een lange weg van herstel en revalidatie tegemoet gaan.

Spoor 10

Dit perron heeft als doel mensen met een ondersteunings/begeleidingsvraag te (re)activeren en socialiseren. Muziek/werk is hierbij het middel en wordt ingezet als basis voor individuele begeleiding of therapie. Het activiteiten aanbod is afgestemd op de mogelijkheden en wensen van ieder individueel talent. Dit gebeurt in een veilige en rustige omgeving, waar we kunnen inspelen op de talenten.

Stichting Eerlijke Start

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Zij kunnen minder goed meekomen met hun leeftijdsgenoten op het gebied van kennis, sociale vaardigheden en gezondheid. Hierdoor is de kans groter dat zij later zelf ook in armoede terecht komen. Stichting Eerlijke Start heeft als doel dat alle kinderen in Nederland die opgroeien in armoede de dag goed beginnen met een gezond ontbijt. Ze bieden een voedzaam ontbijt aan en geven voorlichtingsprogramma’s over het belang van gezonde voeding.

Spirare – Code Rood

Spirare begeleidt (hoog)begaafde jongeren met als doel het reactiveren van deze jongeren zodat zij weer volwaardig kunnen deelnemen aan onze maatschappij. De begeleiding is er op gericht om de jongeren intrinsiek te motiveren. Het intrinsiek motiveren vindt haar basis in het faciliteren van de eigen ambitie en interesse, en in het bieden van een omgeving waarin de jongeren zich gezien en begrepen voelen.

Vrienden van Aafje

De Vrienden van Aafje is in mei 2022 opgericht. Sindsdien laten ze wensen uitkomen voor klanten van Aafje, die wonen in de diverse huizen van Aafje. Door middel van donaties kunnen ze het mogelijk maken om klanten een gouden randje te bezorgen aan de dag.

Ramon Kanders – Alpe d’Huzes

Ramon is zijn opa en oma verloren aan kanker. Hij gaat in juni 2023 de Alpe d'Huez beklimmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen om vitaal onderzoek te financieren, in de hoop dat we op een dag nooit meer onze dierbaren hoeven te verliezen aan deze vreselijke ziekte. Doneren kan hier! 

DrumbeatZ

DrumBeatz Tegelen is een exclusieve vereniging door inclusief te zijn. De slagwerkgroep en de G-groep DrumbeatZ vormen samen een bijzondere vereniging. Iedere maand komt de G-groep samen om muziek te maken. Een uur lang klinken de vrolijke beatZ van de enthousiaste groep jongeren uit het repetitielokaal. Zo hebben ze allemaal plezier in het maken van muziek op zijn eigen niveau.

Stichting Gered Gereedschap

Gered Gereedschap steunt (leerling) vakmensen in ontwikkelingslanden met kennis, kunde en middelen. De juiste gereedschappen en machines, een gedegen vakopleiding en verdere begeleiding naar en op het werk zijn daar onderdeel van. Het geeft vakmensen de kans om een zelfstandig bestaan als bijvoorbeeld timmerman, automonteur of kleermaker op te bouwen.

Allemaal Digitaal

Allemaal Digitaal geeft ICT-apparatuur van bedrijven een tweede leven bij mensen met een kleine portemonnee. Ze werken samen met opknappartners en maatschappelijke organisaties. Iedereen kan bijdragen aan een betere wereld door afschreven bedrijfslaptops en -tablets te doneren.

KDC Heimdal

Heimdal is een Kinderdienstencentrum waar kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking (EMB) en bijkomende problematiek samenkomen. Namens de stichting Vrienden van Heimdal kan er een donatie gedaan worden dat ten goede komt aan de aanschaf van materialen en activiteiten voor de kinderen.

Ook ú mag goede doelen aandragen die een eenmalige donatie kunnen gebruiken. Deze worden door het Sociaal Fonds in behandeling genomen en wie weet kunnen wij helpen. Samen staan we sterk! Neem contact met ons op via info@archive-it.nl.

Inschrijven voor nieuwsbrief