In onze rubriek: ‘Medewerker in de spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van de medewerkers van het team van Archive-IT? Tijd voor een kijkje achter de schermen.

In de ‘Medewerker in de spotlight’ van januari werd onze Belgische collega Joël Lejeune genomineerd door Ruud van Pol. In februari stellen we Joël graag aan jullie voor!

Hoe ben je terecht gekomen bij Archive-IT?

Voor de oprichting van Archive-IT werkte ik al meer dan 28 jaar voor zusterbedrijf Jalema in België. In de afgelopen jaren zijn de fysieke archiveringsbehoeften van onze klanten geleidelijk afgenomen en is de belangstelling voor het digitaliseren van documenten met de dag toegenomen. De noodzaak om een Belgische Archive-IT-vestiging op te richten was een vanzelfsprekend gevolg. Ik heb meteen ja gezegd op het voorstel bij de oprichting van Archive-IT België in juli 2018!

Kun je iets vertellen over je huidige functie?

Ik ben Account Manager voor het Franstalige deel van België. Mijn collega Tom Buysse is verantwoordelijk voor het Nederlandstalige deel. De erkende leiderspositie van Jalema biedt ook in België kansen, waar ik ondersteuning kan bieden om de overgang van fysieke naar digitale archivering te vergemakkelijken. De komst van Archive-IT op de Belgische markt is nog erg recent, we doen momenteel veel onderzoek over hoe we Archive-IT op de beste manier kunnen profileren op de Belgische markt.

Waar haal je voldoening uit tijdens je werk?

Wat ik altijd zeer verrijkend vind is de kans om veel mensen te ontmoeten, in soms zeer verschillende functies en gebieden. Het vertrouwen van prospecten en klanten winnen om hen uiteindelijk een oplossing te bieden die aan hun behoeften voldoet, geeft mij grote voldoening. Het idee om deel uit te maken van het eerste Archive-IT team in België motiveert mij. We voelen ons pioniers, hoewel de markt uiterst competitief is. Ik krijg er energie van om mij als “probleemoplosser” te kunnen profileren.

Jij werkt voor Archive-IT België, zie je grote verschillen in de markt vergeleken met Nederland?

Mijn collega’s in Reuver zijn vaak verbaasd over hoe gemakkelijk het voor ons is om direct in contact te komen met mensen. Het is heel eenvoudig, open de deur en vraag om een afspraak! Vaak wordt er dan een datum afgesproken. Een ander verschil is de striktheid en de structuur die je in Nederland ziet. In Nederland voldoen alle medische dossiers aan dezelfde criteria en zijn ze (zo lijkt het) georganiseerd volgens een relatief universele structuur.. In België varieert het van regio tot regio (en laten we niet vergeten dat het land verdeeld is in 3 gemeenschappen) en is het ook zeer verschillend van instelling tot instelling.

Wat maakt Archive-IT de organisatie waar je graag werkzaam bent?

Als collega’s wisselen we regelmatig ervaringen met elkaar uit. De teamgeest en wederzijdse steun is echt. Ik voel een echte bereidheid om aan een gemeenschappelijk project te werken, of dat nu in Nederland, Frankrijk of België is!

Archive-IT is in ontwikkeling. Het bedrijf dat in 2004 werd opgericht is niet meer hetzelfde als vandaag de dag. Binnenkort zullen nieuwe oplossingen worden voorgesteld en nieuwe markten zullen worden verkend. Deze vernieuwing is motiverend.

Voor de volgende maand mag jij iemand in de spotlight zetten. Wie wil je nomineren en waarom?

Ik nomineer Lieke Melssen! Ten eerste omdat de laatste tijd vooral mannen genomineerd zijn. Op dit niveau moet dus een zeker evenwicht worden hersteld. Vervolgens verhuist Lieke geleidelijk van de afdeling Marketing naar de afdeling Sales. Zij is een nieuwsgierig (in de positieve zin van het woord) en zeer betrokken persoon. Haar ervaring in het veld is nog relatief recent.

Inschrijven voor nieuwsbrief