Op dit moment leven we allemaal in een onwerkelijke tijd en wordt het dagelijks leven beheerst door Covid-19. Het Sociaal Fonds van Archive-IT steunt goede doelen en mooie initiatieven gedurende het hele jaar. In deze periode heeft het Sociaal Fonds besloten een aantal lokale ondernemingen en bewoners een hart onder de riem steken. Hiervoor zijn een aantal activiteiten op touw gezet.

Bösdael & Loek Natuurlijk

Aan de rand van het centrum van Reuver liggen in de wijk Bösdael een aantal zorgappartementen en groepswoningen van De Zorggroep. De appartementen zijn voor mensen die verzorging en verpleging nodig hebben en in de groepswoningen wordt zorg verleend aan mensen met dementie. Bewoners kunnen in deze tijd geen bezoek meer ontvangen. Om deze dagen een beetje ‘op te fleuren’, hebben wij ongeveer 200 bosjes tulpen laten bezorgen. Deze tulpen komen van Loek Natuurlijk, een lokale bloemist uit Reuver.

PSW

PSW (Pedagogisch Sociaal Werk) ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij het richting en inhoud geven aan hun eigen leven. PSW Beesel heeft zes afdelingen in Reuver. Op dit moment mogen ook zij geen bezoek ontvangen. Om de dag een beetje op te vrolijken, hebben wij zes gevulde boodschappentassen vol lekkers gebracht. Deze tas kwam op het juiste moment, die dag vierde PSW het 10-jarig jubileum. Zo hebben ze toch nog iets te vieren in deze onwerkelijke tijd!

Noodfood

Crewfood en EMG richten Noodfood op, om zorgmedewerkers, hulpverleners en ouderen te voorzien van kant & klare maaltijden. Het idee is ontstaan in Venlo, maar als snel merkte Bram Drost dat er door de gehele provincie Limburg een grote vraag is naar verse maaltijden. Daarom dat hij samen met Danny Keppels het project nu naar heel Limburg uitbreidt. Wij steunen Noodfood met een donatie, zodat er meer maaltijden bereid kunnen worden.

Support your locals

Ook de lokale horeca in Reuver kan een steuntje in de rug gebruiken, nu zij (deels) gesloten zijn. Het Sociaal Fonds heeft een aantal cadeaubonnen aangeschaft, om een klein steentje te kunnen bijdragen. Café Restaurant De Grens, Grandcafé Restaurant Luxor, Cafetaria & lunchroom Marktzicht en Jo’s IJssalon, wij hopen snel weer een bezoek te kunnen brengen!

Vanuit het hele team van Archive-IT willen wij iedereen veel sterkte wensen en vooral een goede gezondheid. Stay safe.

Inschrijven voor nieuwsbrief