Op dinsdag 27 september vond het Archive-IT event plaats. Dit werd gehouden op de prachtige locatie van Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in het centraal gelegen Beesd. Ondanks de regen en de drukte onderweg, hebben vele bezoekers toch de weg naar Beesd afgelegd om ons event bij te wonen, waarvoor dank! Graag geven we een korte terugblik op deze inspirerende middag.

Een samenvatting van de sessies:

Paul de Meulemeester (CEO & eigenaar TIIMG)
Paul trapt af met een welkomstwoord en vertelt onder andere over de structuur van TIIMG: The International Information Management Group. Onder deze groep vallen de twee zusterondernemingen: Archive-IT en Van Dinther. Ambities, internationalisering en samenwerking vormen de kern van zijn presentatie.

Hein Boots (Projectleider ICT Archive-IT)
Het bewaar- en vernietigbeleid in een hybride wereld is het thema van Hein. De exponentiële groei van data zorgt ervoor dat organisaties weinig grip meer hebben op deze berg aan informatie. Een goed ingericht bewaar- en vernietigbeleid is daarom van groot belang, zodat organisaties die grip weer terugkrijgen. Hein geeft voorbeelden van bewaartermijnen, gaat in op de uitzonderingen en geeft handvaten waar u aan moet denken als u dit beleid op een goede, gestructureerde wijze wil inrichten. 

Dolf Jan Quik (Commercieel Manager Van Dinther)
Informatie en documenten die deel uitmaken van de dynamische werkprocessen zijn vaak verdeeld over verschillende systemen. Deze documenten zijn veel nodig tijdens de dagelijkse werkzaamheden en dienen gebruiksvriendelijk én snel ter beschikking te staan. Dolf Jan licht toe op welke manier Microsoft 365 en Teams ondersteunen bij het archiveren, raadplegen, en samenwerken binnen het dynamische werkproces. 

Marc Jacobs (CEO Azami)
Uit een grote hoeveelheid documenten specifieke data filteren en deze vervolgens anonimiseren. Marc vertelt over de wijze waarop Azami-AIDA hier mee omgaat en hoe zij met kunstmatige intelligentie in staat zijn uit miljoenen documenten specifieke gegevens te traceren en deze vervolgens weg te lakken of bijvoorbeeld te blurren. Het gaat vaak om persoonsgegevens die in het verleden zijn gearchiveerd, maar conform nieuwe wetgevingen/regels niet meer bewaard mogen blijven. Denk aan kopieën van paspoorten, BSN nummers, nationaliteiten, godsdiensten, seksuele geaardheid en nog veel meer. Bij klanten van Van Dinther kan de Azami-AIDA oplossing zelfs helemaal geautomatiseerd worden uitgevoerd.

Marc Polmans (Solution Developer Archive-IT)
De kracht en waarde van metadata is de rode draad door de sessie die gegeven werd door Marc. Hij gaat in op de definitie van metadata en hoe veel verder dit gaat dan alleen een specifieke datum of titel van een document. De manier waarop metadata kan bijdragen aan data governance wordt toegelicht door middel van een helder stappenplan. Vaak stellen organisaties zich namelijk de vraag: 'waar moet ik ergens beginnen?'

Alex Klaassen (Eigenaar New Day)
De AVG; we worden er allemaal mee geconfronteerd. Alex Klaassen is specialist op dit vlak en vertelt meer over de oorsprong van de AVG en waar we nu staan aan de hand van interessante praktijkvoorbeelden. Hij geeft antwoord op vragen als: 'Wat zit er aan te komen qua Europese wetgeving?' 'Hoe zit het met uitgedeelde boetes?' en 'Is het recht van toestemming eigenlijk wel geschikt?

Er werden goede inhoudelijke vragen gesteld tijdens de sessies, waardoor er veel interactie ontstond. Edward van Wilgenburg (Salesmanager Archive-IT) sloot af met een aantal stellingen die een goed beeld gaven van de fase waarin organisaties zich nu bevinden als het gaat om informatie management in de breedste zin van het woord.

Wij willen de bezoekers bedanken voor hun komst en de sprekers voor hun waardevolle input! 

Heeft u dit event gemist, maar wilt u toch eens met ons van gedachten wisselen over bovenstaande onderwerpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! 

Inschrijven voor nieuwsbrief