Door middel van het Sociaal Fonds heeft Archive-IT in het tweede kwartaal van 2024 wederom gedoneerd aan verschillende goede doelen, mooie initiatieven en andere bijzondere acties. Deze donaties worden gerealiseerd door een deel van de winstuitkering die aan de kant wordt gezet door de medewerkers van Archive-IT zelf. Dit bedrag wordt dan verdubbeld door de directie van Archive-IT en gedoneerd aan verschillende doelen. Dit kwartaal hebben we diverse donaties gedaan, waar we u graag over vertellen!

Jeugdvakantieweek Raamsdonksveer

Sinds 1993 brengt Stichting Jeugdvakantieweek Raamsdonksveer elk jaar 250 kinderen samen voor een week vol vakantieactiviteiten. Deze weel is bedoeld voor kinderen van 5 tot 14 jaar. Om de hoge kwaliteit van de activiteiten te waarborgen, hanteert de stichting een maximumaantal deelnemers. Helaas betekent deze ‘vol is vol’ regel dat ze jaarlijks kinderen moeten teleurstellen. Dankzij de inzet van vele enthousiaste begeleiders hoopt de stichting nog vele jaren door te kunnen gaan.

Leergeld Beesel

In Nederland leeft eén op de twaalf kinderen in armoede, wat hun deelname aan normale activiteiten belemmert. Stichting Leergeld Beesel biedt ondersteuning door kinderen te helpen met essentiële zaken zoals schoolspullen en -kosten, sportcontributie en -kleding, algemene kleding, fietsen, muzieklessen en zelfs verjaardagscadeaus. Deze stichting richt zich specifiek op kinderen uit Beesel, Reuver en Offenbeek met een leeftijd tot 17 jaar. De missie van Stichting Leergeld Beesel is helder: elk kind moet kunnen deelnemen, want nu meedoen is later meetellen.

Twitter helpt

De Twitter Helpt Foundation steunt gezinnen met financiële problemen door middel van maandelijkse voedselhulp. Hiermee willen ze huishoudens helpen die aan het einde van de maand niet genoeg geld overhouden voor bijvoorbeeld boodschappen. Daarnaast bieden ze ook budget coaching aan om gezinnen te leren hoe ze op een verstandige manier met hun budget kunnen omgaan. Het hele jaar door organiseren ze diverse leuke acties en verzamelen ze kleding die ze vervolgens uitdelen. Wat Stichting Twitter helpt zo bijzonder maakt, is hun toewijding om altijd een luisterend oor te bieden en klaar te staan om gezinnen te ondersteunen!

Jarige job

In Nederland zijn er veel kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er niet genoeg geld is voor cadeautjes of een feestje. De stichting Jarige Job geeft sinds 2010 verjaardag boxen ter waarde van €35 aan kinderen uit arme gezinnen. Deze verjaardag boxen bevatten alles wat nodig is om een verjaardag van het kind te vieren, zowel thuis als op school. Stichting Jarige Job vindt dat elk kind een verjaardag verdient en helpt jaarlijks meer dan 100.000 kinderen om hun verjaardag te vieren. Naast het uitdelen van verjaardagsboxen, biedt de stichting ook een educatieprogramma aan voor in de klas. Dit programma leert kinderen op een speelse manier over armoede.

Alpe d’HuZes

Stichting Alpe d’HuZes organiseert jaarlijks een sportevenement waarbij de deelnemers samen de Alpe d’HuZes beklimmen, een berg in de Franse Alpen van ongeveer 1860 meter hoog. Deelnemers beklimmen de berg lopend, rennend of fietsend, en velen doen dit zelfs twee tot drie keer achter elkaar. Het motto van de stichting is dan ook “opgeven is geen optie”. Het doel van de beklimming is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het kankeronderzoek en om de levenskwaliteit van kankerpatiënten te verbeteren. Stichting Alpe d’huZes bestaat volledig uit vrijwilligers, waarvan sommige al meer dan 10 jaar een steentje bijdragen aan het evenement.

Roparun

Stichting Roparun organiseert jaarlijks tijdens het pinksterweekend een estafetteloop tussen Rotterdam en Parijs. Bij deze estafetteloop duurt ongeveer drie dagen en stopt niet, wat het uithoudingsvermogen van de lopers test. Tijdens de loop wordt een totale afstand van ongeveer 520 kilometer afgelegd. De stichting ontstond in 1991 toen twee vrienden een weddenschap aangingen om van Rotterdam naar Parijs te rennen. Inmiddels doen er jaarlijks duizenden lopers mee die samen geld ophalen voor het goede doel. Met de Roparun wordt geld opgehaald dat wordt gedoneerd aan verschillende goede doelen. De focus van Roparun ligt vooral op het helpen van kankerpatiënten en het geven van leuke dagen met hun familie, zolang dat nog mogelijk is. Het motto van Stichting Roparun is dan ook: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Ook ú mag goede doelen aandragen die een eenmalige donatie kunnen gebruiken. Deze worden door het Sociaal Fonds in behandeling genomen en wie weet kunnen wij helpen. Samen staan we sterk! Neem contact met ons op via info@archive-it.nl.

Inschrijven voor nieuwsbrief