Het Sociaal Fonds van Archive-IT doneert ieder kwartaal aan (lokale) goede doelen, mooie initiatieven en bijzondere acties. We zijn in staat dit te doen, doordat alle medewerkers een gedeelte van hun winstuitkering aan de kant zetten, waarna de directie dit bedrag verdubbeld. In het derde kwartaal van 2023 hebben we diverse donaties gedaan, waar we u graag over informeren.

Stichting de Vliegende Meubelmakers

Stichting de Vliegende Meubelmakers is een groep vrijwilligers die naar Bangladesh gaat om mee te helpen bij het Centre for the Rehabilitation of the Paralized. Het CRP werkt al jarenlang aan het verbeteren van de levens van mensen met een handicap, door ze therapie, scholing en werkgelegenheden aan te bieden. Gedurende vier weken delen ze hun kennis en vaardigheden met de mensen in Bangladesh, waarbij ze leren hoe ze bedbanken en speelgoed kunnen maken. Het geld wordt zorgvuldig besteed aan materialen om prachtige creaties te realiseren.

Tijs Peeters

De grootste wens van Tijs Peeters, de zoon van onze medewerker Roy Peeters, is om zijn rijbewijs te halen. Vanwege zijn aandoening, de ziekte van Duchenne, is het helaas niet mogelijk om een normaal rijbewijs te halen. De kosten voor rijlessen in een aangepaste auto zijn echter aanzienlijk hoog. Daarom heeft Archive-IT besloten om een bijdrage te leveren om Tijs' droom te verwezenlijken!

Thomas Eeuwes – ASML Marathon Eindhoven

Op donderdag 29 december 2022 ontving Thomas Eeuwes het hartverscheurende nieuws dat zijn vader was gediagnosticeerd met een zeldzame en zeer agressieve tumor. Slechts 10 dagen na de diagnose, op 7 januari 2023, verloor hij zijn vader aan deze vreselijke ziekte. Na maanden van verdriet is Thomas vastbesloten om veel geld in te zamelen voor KWF. Samen met zijn zus heeft hij besloten om deel te nemen aan ASML Marathon van Eindhoven.

Stichting Vrienden van Laurentius

Elke dag zet het Laurentius Ziekenhuis zich in om hoogwaardige zorg aan patiënten te bieden, maar goede zorg gaat verder dan alleen ziekenhuiszorg. Stichting Vrienden van Laurentius streeft ernaar om kwetsbare ouderen extra ondersteuning te bieden. Dit omvat faciliteiten die het verblijf in het ziekenhuis aangenamer maken en het herstelproces kunnen bevorderen. Deze faciliteiten vallen buiten het reguliere ziekenhuisbudget, maar bieden wel dat extra beetje zorg en comfort dat soms zo waardevol is voor mensen!

KiZoKa

Met ruim 60 jaar ervaring zet KiZoKa zich in om elk kind de kans te geven op een geweldige vakantie, ongedacht hun financiële situatie. Dankzij alle vrijwilligers, sponsoren en vrienden van KiZoKa, kunnen ze de kosten laag houden en elk kind de kans bieden om onvergetelijke avonturen te beleven en nieuwe vrienden te maken. De kinderkampen in Eindhoven, Veldhoven en omstreken bieden een veilige omgeving waarin kinderen van groep 3 t/m 8 hun persoonlijke en sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen!

Villa Pardoes

Villa Pardoes biedt zo’n 600 Nederlandse gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind tussen de 4 en 12 jaar een onvergetelijke vakantiebeleving aan. Het is een unieke mogelijkheid voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s om samen te genieten en kostbare herinneringen te maken!

Ook ú mag goede doelen aandragen die een eenmalige donatie kunnen gebruiken. Deze worden door het Sociaal Fonds in behandeling genomen en wie weet kunnen wij helpen. Samen staan we sterk! Neem contact met ons op via info@archive-it.nl.

Inschrijven voor nieuwsbrief