Het Sociaal Fonds van Archive-IT steunt periodiek goede doelen met een financiële donatie. Dit is mogelijk doordat alle medewerkers van Archive-IT een percentage van hun winstuitkering aan de kant leggen. De directie verdubbeld dit bedrag, waardoor het Sociaal Fonds gevuld is met een mooi bedrag waarmee Archive-IT haar steentje kan bijdragen aan goede doelen en mooie initiatieven.

Hierbij een overzicht van de goede doelen, die recentelijk een donatie van Archive-IT hebben mogen ontvangen:

Kadera, aanpak huiselijk geweld

Kadera wil ervoor zorgen dat huiselijk geweld stopt en niet meer terugkomt. En beter nog; dat het niet ontstaat. Daarom biedt Kadera naast opvang, begeleiding, het personenalarm AWARE en nazorg ook preventie en deskundigheidsbevordering voor professionals. Zo wil Kadera bijdragen aan een samenleving waarin geen plaats is voor huiselijk geweld. Kadera pakt ook gedwongen prostitutie (loverboys) en geweld vanwege de familie-eer aan.

Stichting Tesselhuus

Het Tesselhuus is een aangepast vakantiehuis op het Waddeneiland Texel voor kinderen en volwassenen met ernstige lichamelijke handicaps. Het huis werd begin jaren tachtig gerealiseerd om mensen die door hun handicap niet of nauwelijks meer op vakantie kunnen de mogelijkheid te bieden om ook onbekommerd vakantie te vieren.

Herberg de Bongerd

Herberg de Bongerd zet zich graag in voor mensen die het moeilijk hebben. Mensen die niet zomaar een avondje uit kunnen gaan en lekker uit eten kunnen gaan met dierbaren. Herberg de Bongerd, gelegen in het Limburgse Beesel, organiseert daarom een diner voor minderbedeelden. Door geld in te zamelen kunnen zij deze mensen blij maken met een ontspannen en verzorgd avondje uit. Iets wat voor een ander vanzelfsprekend is, is voor deze mensen een bijzondere en waardevolle beleving.

Strijden tegen Duchenne

Jaarlijks wordt er in september de Duchenne Heroes Mountainbiketoch gereden. De Tijstrappers – een team uit Limburg – doen mee, naast zo’n 350 andere fanatieke mountainbikers, aan deze intensieve tocht. Op deze manier zamelen zij geld in om onderzoek naar de ziekte Duchenne mogelijk te maken.

Ook in het nieuwe jaar zullen er wederom goede doelen een donatie vanuit Archive-IT krijgen. Kent u een mooi initiatief of heeft u goede suggesties van goede doelen die een extra bijdrage kunnen gebruiken? Laat het ons dan weten via info@archive-it.nl

Inschrijven voor nieuwsbrief