Het Sociaal Fonds van Archive-IT doneert ieder kwartaal aan (lokale) goede doelen en mooie initiatieven. We zijn in staat dit te doen, doordat alle medewerkers een gedeelte van hun winstuitkering aan de kant zetten, waarna de directie dit bedrag verdubbeld. In het tweede kwartaal van 2022 hebben we diverse donaties gedaan, waar we u graag over informeren.

Stichting Dakloos Dier

Stichting Dakloos Dier zorgt voor minder zwerfkatten op straat. Ze vangen, verzorgen en zoeken een nieuw huis voor de katjes. Daarnaast geven ze voorlichting aan mensen om een helpende hand te bieden aan iedereen die een kat in nood heeft gevonden. Dit alles doen ze met een team van gemotiveerde vrijwilligers.

Lieke Verstappen

Lieke is 14 jaar en had een zeldzame agressieve tumor in haar arm. Na een operatie en goede behandeling in het Prinses Maxima Centrum mocht ze na 47 dagen naar huis. Gelukkig is ze helemaal genezen. Met de donatie wil ze iets terug doen voor het Prinses Maxima Centrum en geld ophalen voor (nog meer) onderzoek.

Zion

Zion is net zoals zijn grote zus Zara een hartekind en geboren met een hypoplastisch rechterhartsyndroom. Hoewel Zara haar hartje helaas niet sterk genoeg bleek voor haar lijfje, doet kleine Zion het als een speer! Desondanks zijn ze er nog niet en moet hij binnenkort opnieuw een zware operatie ondergaan.

Stichting Maria Auxiliatrix Run

Stichting Maria Auxiliatrix Run organiseert jaarlijks de zijspanrit van Noord-Limburg en een onvergetelijk feestweekend voor mensen met een beperking. Na twee jaar kunnen ze in september eindelijk weer een run organiseren. De run wordt georganiseerd voor mensen met een beperking afkomstig van de Zorggroep Venlo, Mytylschool Venlo, Impuls Venlo en Gehandicapte Scouting Hertog Reinoud Venlo.

Samen Tafelen

Bij Samen Tafelen in Grathem koken vrijwilligers elke tweede woensdag van de maand een driegangen menu voor ouderen en/of alleengaanden. Het doel is een gezellige bijeenkomst om samen te praten, lachen en eten. In juli hebben ze een speciale bijeenkomst om nieuwe deelnemers over de streep te trekken.

Festival Kleurrijk

Voor de tweede keer organiseert dagbesteding KLEUR een festival voor mensen met een verstandelijke beperking om ze een onvergetelijke dag te bezorgen. Niet alleen mensen met een beperking zijn welkom, maar ook alle inwoners van Vlodrop en omgeving waardoor ze proberen de integratie en normalisatie te bevorderen. Het festival is voor iedereen gratis, zowel de entree als het eten en drinken, zodat iedereen kan komen en financiële middelen geen belemmering hoeven te zijn.

Ook ú mag goede doelen aandragen die een eenmalige donatie kunnen gebruiken. Deze worden door het Sociaal Fonds in behandeling genomen en wie weet kunnen wij helpen. Samen staan we sterk! Neem contact met ons op via info@archive-it.nl.

Inschrijven voor nieuwsbrief