Vanuit ons Sociaal Fonds steunen wij ieder kwartaal goede doelen en mooie initiatieven met een financiële bijdrage. We zijn in staat dit te doen, doordat alle medewerkers een gedeelte van hun winstuitkering aan de kant zetten waarna de directie dit bedrag verdubbeld.

Eén van de goede doelen waar we dit kwartaal een steentje aan hebben bijgedragen is Warme Gloed.

Doel Warme Gloed

Warme Gloed is een vereniging zonder winstoogmerk die opgericht is door een aantal enthousiastelingen, gedreven voor een land waaraan ze hun hart hebben verloren ‘The smiling coast of Africa’ of te wel ‘The Gambia’. De belangrijkste doelen van deze vereniging zijn:

  • Hulpverlening voor kinderen d.m.v. onderwijs en sport om een toekomstperspectief te kunnen bieden;
  • Lokale bevolking toegang geven tot gezondheidszorg;
  • Basis (infra-)structuur opbouwen in samenwerking met de lokale bevolking.

Zelfstandig en toekomstperspectief

Deze doelen moeten allemaal kaderen binnen een afgebakende tijdsperiode en omkaderd project.  Op deze manier willen zij de mensen ter plaatse helpen zelfstandig antwoorden kunnen bieden op deze noden en niet afhankelijk worden van hulpverlening. “Het mag niet de bedoeling zijn iemand telkens vis te brengen, het is de bedoeling om de mensen te leren vissen.”

Namens het team van Archive-IT wensen wij de initiatiefnemers en vrijwilligers veel succes met alle projecten voor nu en in de toekomst. Neem een kijkje op hun website voor meer informatie en lees meer over de projecten die ze oppakken.

Inschrijven voor nieuwsbrief