Het Sociaal Fonds van Archive-IT heeft ook voor het derde kwartaal van 2014 goede doelen uitgezocht, die een donatie van Archive-IT zullen ontvangen. Het thema “Stille armoede in Nederland” stond dit keer centraal.

Armoede in Nederland is onderbelicht, maar behoeft zeker wel aandacht. Er zijn talloze mensen om ons heen die onder de armoedegrens leven. Dingen die voor een ander heel gewoon zijn, zoals boodschappen doen en kinderen naar zwemles brengen, zijn voor groep mensen helemaal niet zo vanzelfsprekend. Archive-IT helpt. Onderstaande doelen hebben dit kwartaal een donatie ontvangen.

Actie Stille ArmoedeActie Stille Armoede verstrekt jaarlijks aan ongeveer 2000 individuen en gezinnen een kerstpakket. Dit kerstpakket wordt zoveel mogelijk op maat samengesteld voor het betreffende adres (alleenstaand/gezin/kinderen etc.) en bevat levensmiddelen, een aardigheidje, een speelgoedje voor de kinderen; net dat beetje om de kerstdagen wat meer ontspannen en net iets makkelijker door te komen. De problemen kunnen niet weggenomen worden, maar zorgt wel voor een lichtpuntje tijdens de feestdagen.

Stichting Kinderen van de VoedselbankDe Stichting Kinderen van de Voedselbank zet zich in voor kinderarmoede in Nederland. Deze stichting probeert contacten te leggen met personen en ondernemers die iets in dit hele verhaal kunnen betekenen voor de kinderen door ons te sponsoren met nieuwe kinderartikelen zoals, kleding en speelgoed, entreekaarten voor pretparken en dierentuinen en nog veel meer van alles wat voor toepassing is voor kinderen.

Voedselbanken NederlandIn Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedsel- banken helpen de armste door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om de klanten van voldoende eten te kunnen voorzien, werken wij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.

Nationaal Fonds KinderhulpNationaal Fonds Kinderhulp vindt dat alle kinderen recht hebben op geluk. Helaas groeien bijna 400.000 kinderen in ons land op in armoede. Zij vallen buiten de boot en kunnen niet meedoen met leeftijdsgenoten. Kinderhulp helpt hen op een hele praktische en kindgerichte manier. Bijvoorbeeld door zwemles mogelijk te maken.

Inschrijven voor nieuwsbrief