In onze rubriek: ‘Medewerker in de spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van de medewerkers van het team vanArchive-IT? Tijd voor een kijkje achter de schermen.   

In de ‘Medewerker in de spotlight’ van juni werd Christine Silkens genomineerd door Severine Degives. We stellen Christine graag aan jullie voor!  

Christine, hoe ben je terecht gekomen bij Archive-IT? 

“Ik ben in 2012 begonnen als HR Officer bij Jalematoen nog het zusterbedrijf van Archive-IT. Kort nadat ik in dienst kwam bij Jalema, was de toenmalige directie van Archive-IT op zoek naar iemand voor HR. Ze hebben mij hiervoor benaderd en die uitdaging ben ik aangegaan. Vanaf augustus 2013 ben ik dan ook het aanspreekpunt op het HR-vlak voor Archive-IT.” 

Kun je iets vertellen over je functie als HR Manager?

“Iwerk dus als Human Resource Manager. Dat wil zeggen dat ik me o.a. bezighoud met de instroom, doorstroom en uitstroom van de mensen binnen de organisatie. Dit doe ik in de vorm van een combinatiefunctie, want naast de HR werkzaamheden die ik bij Archive-IT uitvoer, ben ik nog altijd in dienst bij Jalema. Dezelfde functie; een heel ander bedrijf! Sinds een klein jaar zorg ik ook, met hulp van Juul, voor de salarisadministratie van Archive-IT. Juist deze combinatie zorgt voor veel diversiteit in mijn werkzaamheden.”

Hoe ziet jouw gemiddelde dag eruit?

Ik denk dat de meeste HR Managers zich wel herkennen in het feit dat de dagen niet te plannen zijn. Ik heb vaak het voornemen om bepaalde zaken op een bepaalde dag af te hebben, maar meestal komt er wel iets tussendoor waardoor dit in de war gegooid wordt. Als HR Manager ben ik het aanspreekpunt voor de medewerkers voor allerhande vragen. Naast contractuele zaken of pensioenvragen, ga ik in op de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Daarnaast ben ik vertrouwenspersoon, dus als iemand ergens mee zit kan diegene altijd bij me terecht. Dat is simpelweg niet in te plannen. Ook moet ik adhoc zaken kunnen oplossen. Een voorbeeld hiervan is dat ik ’s morgens word gebeld wanneer er iets aan de hand is met een medewerker, of dat er iemand is uitgevallen en er met spoed een invaller moet komen. Deze afwisseling en het feit dat ik word uitgedaagd om in oplossingen te denken, maakt het werk juist erg leuk!” 

Waar haal je voldoening uit tijdens je werkzaamheden?

Ik vind het fijn om te zien, dat mensen lekker in hun vel zitten en op hun plek zitten in het werk wat ze doen. Dat is het allerbelangrijkste. Dit geldt niet alleen op werkgebied, maar ook op privégebied. Het is essentieel om daar een goede balans in te vinden en er niet in door te slaan. Als ik daar vanuit mijn HR functie een steentje aan kan bijdragen en daar zowel het werknemers- als het werkgeversbelang bij in acht kan houden, dan is mijn missie geslaagd. Natuurlijk zijn deze Coronatijden zowel voor werkgevers als voor werknemers bizar. Ook voor mij als HR manager is het soms lastig omdat je werknemers niet altijd face to face kunt spreken. Gelukkig loopt het bij Archive-IT wat dat betreft allemaal goed door.” 

Waar zie je jezelf over 10 jaar?

“Dat ligt er een beetje aan hoe de bedrijven waarvoor ik werkzaam ben zich ontwikkelenIk denk dat er bij beide bedrijven nog heel wat slagen te maken zijn, ook op HR gebied, dus dat biedt zeker perspectief voor mijn toekomst bij deze bedrijven. Zolang ik een bijdrage kan blijven leveren, vind ik dat hartstikke leuk om te doen. Ik vind het prettig dat ik de mensen inmiddels al een aantal jaren ken en daardoor ook meer diepgang met ze hebZolang ik een verschil kan maken, haal ik voldoening uit mijn werk en kom ik nog met veel plezier naar mijn werk!” 

Nice to know: Christine maakt deel uit van een kookclub. Bij deze kookclub is het de bedoeling dat er elke keer iets wordt gekookt wat ze nog nooit eerder hebben gemaakt. Christine haar tactiek is om een specifiek ingrediënt uit te kiezen en daar het menu om heen te bedenken!

Voor de volgende maand mag jij iemand in de spotlight zetten. Wie wil je nomineren en waarom?

“Voor de maand augustus wil ik graag Jordy Schoolmeesters nomineren. Hij werkt parttime bij Archive-IT en studeert daarnaast nog. Ik ben benieuwd naar zijn motivatie en drijfveren. 

 

Inschrijven voor nieuwsbrief