In onze rubriek: ‘Medewerker in de spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van de medewerkers van het team van Archive-IT? Tijd voor een kijkje achter de schermen.   

In de ‘Medewerker in de spotlight’ van juli werd Jordy Schoolmeesters genomineerd door Christine Silkens. We stellen Jordy graag aan jullie voor!

Jordy, hoe ben je terecht gekomen bij Archive-IT?

“Ik was op zoek naar een baan naast mijn studie. Ik heb eerst in een cafetaria gewerkt, maar ik wilde toch liever iets dat beter aansloot bij mijn studie. Een vriend van mij liep in die tijd stage bij Archive-IT en zo hoorde ik voor het eerst over Archive-IT. Toen heb ik een open sollicitatie gestuurd en mocht ik op gesprek komen. Inmiddels werk ik hier al een halfjaar met veel plezier en zal ik ook komend schooljaar parttime blijven werken.” 

Hoe combineer je je studie met je werk?

“Ik studeer Informatica aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In september begin ik aan mijn vierde jaar en heb ik niet meer iedere dag college. Een bijkomend voordeel is dat ik veel colleges online kan terugkijken. Zo hoef ik niet voor een uurtje op en neer te reizen naar Nijmegen. Op de dagen dat ik geen college heb, werk ik bij Archive-IT. Dit is normaal gesproken op maandag en dinsdag. Op de andere dagen ga ik naar de uni. Het is voor mij erg leerzaam om naast mijn studie werkzaam te zijn in software development. Ik kan de kennis van school toepassen tijdens de werkzaamheden, maar ik kan ook de ervaring van mijn werkzaamheden bij Archive-IT gebruiken op school! Zo zijn mijn studie en werk goed te combineren.” 

Kun je  iets vertellen over  wat je functie inhoudt?

“Ik werk op de afdeling Software Development en ben voornamelijk bezig met het werken aan de kleinere functionaliteiten. Een voorbeeld van wat ik recent heb opgeleverd, is het toevoegen van een optie om bij het printen van een dossier een watermerk toe te voegen. Daarnaast komt het ook wel eens voor dat ik kleine problemen moet oplossen op het moment zelf.” 

Nice to know: Jordy maakt graag muziek in zijn vrije tijd. Hij produceert het liefst drum’n’bass muziek en draait zo af en toe ook wel eens op feestjes.

Hoe ziet jouw gemiddelde dag eruit?

“Mijn leidinggevende, Oscar, geeft mij verschillende taken waar ik aan kan werken. Zo ben ik op een gemiddelde werkdag bezig met het afwerken van mijn to-do list. De ene dag ben ik de hele dag kwijt aan één taak en de andere dag kan ik verschillende dingen op een dag doen. Dit ligt er een beetje wat de taken precies inhouden en wat de moeilijkheidsgraad is. Soms kun je vooraf niet voorzien hoeveel tijd iets gaat kosten. Ook is het belangrijk om de uitgevoerde werkzaamheden uitgebreid te (laten) testen. Zodra het in de productieomgeving van de klant is, moet het 100% werken. Als ik mijn taken voltooid heb, dan heeft mijn leidinggevende altijd wel weer iets nieuws voor me in petto. Zo blijf ik bezig en heb ik altijd genoeg te doen.” 

Waar haal je voldoening uit tijdens je werkzaamheden?

“Als iets wat ik zelf gemaakt heb goed werkt en vervolgens ook daadwerkelijk wordt gebruikt door klanten, geeft mij dit veel voldoening. Het is leuk om te zien dat iets wat je gemaakt hebt extra toegevoegde waarde kan leveren voor onze klanten.” 

Inschrijven voor nieuwsbrief