In onze rubriek: ‘Medewerker in de spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van de medewerkers van het team van Archive-IT? Tijd voor een kijkje achter de schermen.

In de ‘Medewerker in de spotlight’ van juni werd Paul de Meulemeester genomineerd door Kelly Reijnders. We stellen Paul graag aan jullie voor!

Hoe ben je terecht gekomen bij Archive-IT?

“Tijdens mijn vorige baan was ik door omstandigheden op zoek naar iets anders. In een gesprek met CEO Joan Westendorff, kwam het onderwerp aan bod om mogelijk bij Archive-IT (voorheen I-FourC) aan de slag te gaan. Vervolgens heb ik gedurende enkele dagen kennis kunnen maken met het managementteam. Toen de klik er was, zijn we een contract aan gegaan.”

Kun je iets vertellen over je huidige functie?

“Mijn officiële functieomschrijving is Chief Operational Officer (COO). In de praktijk houdt dit in dat ik de dagelijkse leiding op mij neem. Daarnaast overleg ik met de CEO over strategische beslissingen. Het afgelopen jaar heb ik mij voornamelijk beziggehouden met de herpositionering van het bedrijf onder de naam Archive-IT en met nieuwe oplossingen en dienstverlening die we nu, samen met onze reeds bestaande oplossingen en diensten, onder die naam in de markt gaan zetten.” 

Waar haal jij voldoening uit tijdens je werk?

“Ik vind het leuk om met een team te werken en om mensen proberen te enthousiasmeren. Waar ik ook voldoening uit haal is om nieuwe dingen te proberen/te introduceren, vervolgens te kijken hoe dit in de markt aanslaat en hoe we dit kunnen vertalen naar een goede dienstverlening voor klanten. Tot slot geeft het mij extra energie wanneer mensen van dit soort ideeën enthousiast worden en ook mee gaan denken.”

Nice to know: Paul is een echte goalgetter. Hij heeft in zijn jeugd een periode meegetraind bij VVV Venlo, enkele jaren in het Limburgs jeugdteam gevoetbald en zat bij de laatste 80 geselecteerde spelers van zijn leeftijd voor de selectie van het Nederlands elftal.

Wat maakt Archive-IT tot de organisatie waar je graag werkzaam bent?

“Ik heb hier vanaf mijn intrede een heel gemotiveerd team gezien. In het begin heb ik een rondvraag gedaan waarbij ik mensen vroeg welke richting zij Archive-IT destijds qua markt en dienstverlening het liefst op zouden willen zien gaan. Hierop kreeg ik enorm veel reacties, wat betekent dat de mensen  betrokken zijn. Deze betrokken collega’s die mee willen werken en samen willen bouwen aan een betere organisatie, maken dit tot een top organisatie.”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

“Ik ben een vroege vogel, meestal ben ik tussen 7:00 en 7:30 uur op kantoor, dit is één uur voordat de meeste andere mensen op kantoor verschijnen. In dit uur bereid ik mij voor op de dag en probeer ik alvast wat mails weg te werken. Mijn werkdag zelf zit meestal redelijk volgepland met afspraken en vergaderingen. Tussen de middag probeer ik altijd samen met de medewerkers te lunchen, ook om te luisteren wat er speelt binnen de organisatie. Ik hecht er waarde aan om samen met mijn gezin te eten, dus ik probeer meestal weer tussen 17:30 en 18:00 uur thuis te zijn, maar ben ook nog regelmatig ’s avonds onderweg.”

Voor de volgende maand mag jij iemand in de spotlight zetten. Wie wil je nomineren en waarom?

“Voor de volgende maand wil ik graag Patrick Thijssen in de spotlight zetten. Patrick is de stille kracht binnen onze organisatie. Patrick doet geruisloos zijn werk, maar is onmisbaar binnen de organisatie. Daarnaast lopen zowel klanten als collega’s weg met hem. Dit laatste komt omdat hij altijd voor iedereen klaarstaat.”

Inschrijven voor nieuwsbrief