Roy Peeters is al sinds de oprichting werkzaam bij Archive-IT. Voordat Archive-IT opgericht werd, maakte hij al 6 jaren deel uit van ons zusterbedrijf Jalema, dus we kunnen wel stellen dat Roy inmiddels bij het interieur hoort! Roy heeft door de jaren heen een mooie progressie gemaakt en steeds nieuwe verantwoordelijkheden, uitdagingen en kansen gekregen binnen de organisatie. Hij startte als Support Medewerker, groeide verder tot Sales Support & Kwaliteitsmanager en bekleed inmiddels de functie van Privacy Officer.

In de ‘Medewerker in de Spotlight’ van januari werd Roy Peeters genomineerd door Marijn Ophelders.

Jouw officiële functietitel is ‘Kwaliteit, Informatiebeveiliging Privacy Officer en Sales Support’: een behoorlijke mond vol. Kun jij uitleggen waar jouw verantwoordelijkheden binnen Archive-IT liggen?“Mijn taken zijn o.a. het erop toezien dat we werken volgens wetgeving, interne procedures, normen (ISO 27001 en NEN 7510) en onderling gemaakte afspraken. Zo houden we onze services en producten op een zo hoog mogelijk niveau. Samen met een team van getrainde, enthousiaste auditeurs nemen we elk jaar al onze processen door en toetsen we deze op volledigheid, actualiteit en naleving. De planningen voor interne- en externe audits neem ik voor mijn rekening. Hiermee borgen we de cirkel van continue verbetering. Je wil je als onderneming blijven verbeteren om tegen een acceptabel investeringsniveau voor de klant een zo hoog mogelijke kwaliteit en betrouwbaarheid te leveren.”

Het belang van informatiebeveiliging“Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (25-05-2018) komt er nog meer nadruk te liggen op hoe je omgaat met persoonsgegevens. Aangezien Archive-IT grootverwerker is van dergelijke data heeft dit absoluut onze aandacht. We zijn inmiddels al een heel eind op weg en zijn grotendeels AVG-compliant; een belangrijk onderwerp dat – onder andere – onder mijn verantwoordelijkheid valt.” 

Daarnaast is Roy ook medeverantwoordelijk voor de ondersteuning van de afdeling Sales en de administratieve uitvoering hiervan. Denk hierbij aan het uitwerken van offertes, facturatie en debiteuren bewaking. Met zijn kritische blik kijkt Roy altijd naar: ‘hoe kan het (nog) beter’.

Je werkt al jarenlang met veel enthousiasme bij Archive-IT. Waar krijg jij nu écht energie van tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden?“Ik houd niet van dubbel of onnodig werk. Zelf krijg ik energie van doorgevoerde procesverbeteringen. Maar ook krijg ik energie van de samenwerking met mijn collega’s; samenwerken aan een goed fundament voor het bedrijf, in een open en collegiale sfeer.”

Roy, aan jou de taak om de volgende medewerker in de spotlight te zetten. Vertel: wie en waarom?“Ik ben benieuwd naar de drijfveren van Paulina Kilka en zet haar graag in de spotlight. Ze speelt een belangrijke rol bij het verwerken van aanvragen van onze klanten en het beheren van archiefmateriaal.”

Inschrijven voor nieuwsbrief