In onze rubriek: ‘Medewerker in de spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van de medewerkers van het team van Archive-IT? Tijd voor een kijkje achter de schermen. 

Deze keer staat Sarah Kirchmann in de spotlight. Sarah is sinds januari 2022 werkzaam bij Archive-IT als Sales Support voor onze Duitse vestiging. Wij stellen haar graag aan jullie voor! 

Kun je iets vertellen over je functie bij Archive-IT? 

“Vanuit mijn rol als Sales Support medewerkster, ben ik veel bezig met het ondersteunen van klanten in het commerciële voortraject. Ik neem hierbij vooral de kleinere aanvragen voor mijn rekening, die wij vanuit kantoor met telefonisch of e-mailcontact kunnen helpen. Dit doe ik voor de vestiging in Duitsland. Belangrijk is dat ik potentiële klanten help met het vraagstuk waar ze mee zitten en ik vervolgens een passend aanbod voor ze kan uitwerken. Kleinere aanvragen doe ik zelf, maar voor andere aanvragen werk ik samen met mijn collega's om de klant zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.” 

Hoe lang werk je al bij Archive-IT en wat heb je hiervoor gedaan? 

“Ik werk sinds januari bij Archive-IT en het bevalt me heel goed. Iedereen binnen het team is heel vriendelijk en gedreven. We werken veel samen en de werkzaamheden zijn heel veelzijdig. Mijn werkdag is daarom erg gevarieerd. Natuurlijk begin ik altijd met het klantcontact, de aanvragen en de opvolging hierop. Maar daarnaast heb ik ook verschillende meetings waar ik aan deelneem. Archive-IT Duitsland is een markt met een enorm groeipotentieel, waarbij we veel brainstormen over de strategie en profilering. Daarom voer ik ook verschillende marketingwerkzaamheden uit en denk ik mee over de toekomst van onze vestiging in Duitsland.”   

"Voordat ik naar Archive-IT kwam, heb ik op veel verschillende plaatsen en binnen veel sectoren gewerkt. Ik heb allereerst 10 jaar in de marketing gewerkt. Daarna ben ik gestart met mijn eigen pub; een echte droom die werkelijkheid werd. Dit was een hele mooie tijd, maar het was ontzettend hard werken. Daarna heb ik vier jaar lang een metaalconstructiebedrijf geleid. Je zou dus kunnen zeggen dat ik erg ondernemend ben en een uitdaging niet uit de weg ga. Tijdens mijn loopbaan heb ik met heel veel verschillende soorten mensen en persoonlijkheden gewerkt, daardoor kan ik met iedereen prima samenwerken.” 

Wat motiveert je het meest in je werk? 

“Waar Archive-IT in Nederland al een gevestigde naam is, zitten we in Duitsland nog in de beginfase. Het motiveert me enorm om ook van Archive-IT Duitsland een succes te maken en hier vol voor te gaan. Omdat ik veel samenwerk met de Nederlandse collega's, merk ik dat ik de Nederlandse manier van werken heel fijn vindt. Het teamgevoel spreekt me hier heel erg bij aan en het motiveert om daar onderdeel van uit te maken. Daarnaast is het klantcontact ook een belangrijke motivatie voor mij. Het is fijn om organisaties te helpen bij hun (digitale) archiveringsuitdagingen.” 

Nice to know: Sarah is een echte DIY en boho liefhebber. Ze houdt van doe-het-zelf uitdagingen. Verder werkt ze graag met hout om creatieve dingen te maken voor haar huis en tuin. Deze inspiratie haalt ze vaak uit haar vakantiereizen. Ze heeft onlangs een tuinbed en een zwembad voor de tuin gebouwd.

Wat zijn jouw doelen voor de komende periode? 

“Omdat ik echt achter de producten en oplossingen sta die Archive-IT aanbiedt, is het zeker mijn doel om meer bekendheid te creëren in de Duitse markt. Ik zie enorme kansen in Duitsland en ik kijk er naar uit om veel klanten te helpen te komende periode. Samen met het team successen behalen en met veel ambitie en energie de toekomst tegemoet gaan. Daar ga ik voor!”  

Inschrijven voor nieuwsbrief