Er is weer een nieuw kwartaal van start gegaan, dus is het ook weer tijd voor het Sociaal Fonds van Archive-IT om goede doelen uit te zoeken die gesteund kunnen worden met een financiële bijdrage. Een nieuw jaar is begonnen, een jaar waarin we dromen uit willen laten komen. Daarom dit keer het thema “Dromen“.

Dromen zijn grenzeloos en niet gebonden aan ziektes, gezinssituaties of beperkingen. Iedereen droomt. Alleen niet voor iedereen is het mogelijk zijn of haar dromen te verwezenlijken. Het vervullen van een droom, groot of klein, kan voor iemand van grote betekenis zijn. Dit kwartaal steunen wij:

Stichting Dream4Kids

Stichting Dream4Kids organiseert droomdagen voor kinderen die te kampen hebben met een jeugdtrauma. Denk aan rouwverwerking, vechtscheiding of mishandeling, misbruik of verwaarlozing. Dream4Kids onderbreekt de negatieve spiraal waar deze kinderen zich in bevinden en vervult hun allergrootste droomwens tijdens een droomdag. Uitsluitend professionals mogen kinderen bij Dream4Kids aanmelden; de droomdag wordt ingezet als onderdeel van hun behandelplan.

Stichting Volg de Wens

Stichting ‘Volg de Wens’ vervult de wensen van kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Het vervullen van een wens heeft op ieder kind een bijzonder effect. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun beperking te vaak patiënt zijn, de kracht om kind te zijn. Het verwezenlijken van een droom kan voor hun een wereld van verschil betekenen.

Nationale Ouderendag

Nationale Ouderendag wordt één keer per jaar georganiseerd en gaat uit van de gedachte dat de jongere generaties iets voor ouderen kunnen betekenen. De Nationale Ouderendag zet ouderen graag aan het roer: zij bepalen zelf wat ze graag willen doen door hun wens te uiten. Daarnaast worden in verschillende gemeenten activiteiten georganiseerd voor ouderen.

Stichting Opkikker

Stichting Opkikker verzorgt Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind, zodat na veel vervelende dagen de leuke dagen toch nét iets langer duren! Daarom organiseert Stichting Opkikker 2.000 keer per jaar een onvergetelijke Opkikkerdag voor gezinnen met een langdurig ziek kind.

Stichting Droomkinderen

Een thuis voor mensen met Autisme. Dit is een huis voor kinderen (maximaal 8) dat helemaal uitgaat van wat elke bewoner graag doet. Iedere dag is een droomdag, er wordt gewerkt, er is educatie en ruimte voor spontaniteit.

Stichting Kinderdroomwens

Stichting Kinderdroomwens zet zich in voor kinderen die op jonge leeftijd een ingrijpende ervaring hebben gehad. Een droom die in vervulling gaat biedt vaak een steuntje in de rug. Want… als iemand heel onverwacht iets helemaal speciaal voor jou regelt, dan geeft dat zelfvertrouwen, een gevoel van eigenwaarde. Een kinderdroomwens die in vervulling gaat, biedt volop kansen en support voor de toekomst.

Stichting Dreams4You

Stichting Dreams4You realiseert een laatste droomwens voor zieke volwassen (18+) met een levensverwachting van maximaal 12 maanden. Zo kan de ‘dromer’ weer even met volle teugen genieten ondanks de moeilijke periode waarin hij of zij zit. De enorme zorgen worden even weggehaald en vervangen door een aantal gelukkige momenten – en dit is net zo belangrijk voor de dromer als voor de mensen die dicht bij hem of haar staan.

Inschrijven voor nieuwsbrief