Dinsdag 7 oktober heeft het evenement PLEIT2014 plaatsgevonden. Dé kennisdag over ICT in de juridische praktijk, waar Archive-IT aanwezig was als sponsor. Met een stand en een presentatie in de pauzesessie heeft Archive-IT zich laten zien aan juridisch Nederland. Drukbezocht met ruim 400 aanwezigen op de gave locatie de Fabrique in Utrecht. Absoluut een waardevolle dag.

Marc Polmans (Research & Development) heeft namens Archive-IT een presentatie verzorgd. De presentatie ging in op “Digitaal en mobiel werken in de juridische praktijk.”

Digitaal en mobiel werken in de juridische praktijk

Tijdens deze presentatie ging Marc Polmans vooral in op het gebruikersgemak van een digitale oplossing. Daar ligt de acceptatie. Papier is tastbaar en heeft een bepaalde mate van emotie. Volgens de visie van Archive-IT moet deze worden overgebracht in digitale oplossingen. Dit wordt gerealiseerd door een exacte kopie van het fysieke dossier weer te geven in digitale vorm. Dus als u dat mapje gewend bent met een grote postelastiek eromheen, dan ziet u dát terug in plaats van een mappenstructuur vol PDF’jes. Geen ingewikkelde technologische applicaties.

Waar Marc Polmans ook nog op inhaakte is het feit dat u niet volledig digitaal hoeft te zijn als u papierloos wilt werken. Een hybride situatie tussen de fysieke en digitale wereld zorgt voor het meest kosten-efficiënte resultaat. Tijdens het gehele transitieproces staat veiligheid van informatie centraal. Zowel in fysieke als digitale vorm.

Terugkijkend zijn wij erg enthousiast over PLEIT2014. De inhoudelijkheid van presentaties die de gehele dag gegeven werden was erg goed. Onze complimenten voor de perfecte organisatie. Wilt u meer weten over digitaal en mobiel werken in de juridische praktijk? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Inschrijven voor nieuwsbrief