Sinds januari 2014 is Archive-IT ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Een certificering die tegenwoordig niet meer weg te denken is. Het werken met privacygevoelige informatie en de bescherming van deze gegevens is de laatste jaren onder nóg grotere aandacht komen te staan. 

Informatiebeveiliging

ISO 27001 is dé internationale norm voor informatiebeveiliging. NEN 7510 is een norm voor informatiebeveiliging; specifiek gericht op de gezondheidszorg. Beide certificaten heeft Archive-IT sinds 2014 en daar zijn we trots op.

Hoge eisen, mooie bevestiging!

Ook de Meldplicht Datalekken, die begin vorig jaar van kracht is gegaan, heeft eraan bijgedragen dat organisaties steeds hogere eisen aan hun leveranciers en partners stellen. En terecht. Archive-IT is verwerker van persoonsgebonden gegevens van haar klanten, dus de bescherming van deze gegevens dient van het hoogste niveau te zijn. De ISO 27001/NEN7510 certificering is hier een mooie en krachtige bevestiging van. Een certificering die in ons vakgebied niet mag ontbreken.

Voor Archive-IT is de audit geen jaarlijks stressmoment. We hebben een team van interne auditeurs die de procedures binnen onze organisatie continu bewaken en toetsen. Dit doen zij aangekondigd én onaangekondigd. Hierdoor zorgen we er onder andere voor dat ISO dag in dag uit door onze organisatie verweven is.

Met verve volbracht

Ieder jaar vindt er een audit plaats door een externe partij: BSI. Zij toetsen of de procedures van Archive-IT nog altijd voldoen aan deze normeringen en of wij het certificaat mogen voortzetten. Op 23 oktober jl. heeft deze audit plaatsgevonden en we mogen met trots vermelden dat we deze audit met verve en zonder enkele non-conformity hebben volbracht.

Wilt u weten welke maatregelen Archive-IT allemaal neemt? Heeft u tips nodig voor uw eigen organisatie? Archive-IT helpt u graag verder!

Inschrijven voor nieuwsbrief