Vandaag, 17 mei, is het Internationale Dag van de Telecommunicatie. Deze dag is geïntroduceerd in 1969, naar aanleiding van de oprichting van de International Telecommunicating Union (ITU). Ook is het de datum van de allereerste International Telegraph Convention.

Telecommunicatie

De officiële definitie van telecommunicatie is: ‘het overbrengen informatie van de ene plek naar de andere, zonder dat iets of iemand zich fysiek naar die plek toe verplaatst’. Waar men vroeger nog met vuur en rooksignalen communiceerde, is elektronische apparatuur niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving. Middelen om te communiceren zijn in hoog tempo compleet veranderd en blijven zich sterk ontwikkelen. Het ene communicatie middel is nog niet aangeschaft of er ligt alweer een nieuwe, verbeterde versie in de winkel.

Moderne kanalen

Het overbrengen van informatie via moderne communicatiekanalen is bij Archive-IT aan de orde van de dag. De nieuwste en meest geavanceerde technologieën zorgen ervoor dat wij in staat zijn dagelijks informatie via beveiligde verbindingen over te brengen naar onze klanten. Hierdoor wordt het voor organisaties mogelijk om efficiënt, mobiel en kostenbesparend te werken. Dit dwingt Archive-IT er ook toe om constant bezig te zijn met innovatie, want middelen die zo snel veranderen vereisen nieuwe, intelligente oplossingen.

Privacy gevoelige informatie

Beveiliging van informatie is daarom belangrijker dan ooit. Door alle ontwikkelingen is het soms moeilijk grip te houden op waar informatie allemaal naar toe gaat, zowel in fysieke als digitale vorm. Zeker wanneer men met privacy gevoelige informatie te maken heeft, is het noodzakelijk hierin te investeren. Meer informatie over de veiligheidsaspecten die Archive-IT treft, leest u op onze veiligheidspagina.

Inschrijven voor nieuwsbrief