Vandaag, 10 februari 2015,  is het de 12e Safer Internet Day die wereldwijd wordt gevierd. Het thema voor de Safer Internet Day van vandaag is: “Let’s create a better internet together”.

Archive-IT vindt het belangrijk om bij te dragen aan een veilige digitale omgeving en dus ook een veilig internet. Van pesten online tot netwerken via social media, alle dagelijkse gebeurtenissen zijn ook verplaatst naar het web. Vandaag vragen we extra aandacht voor deze topics.

Archive-IT schrijft maandelijks blogs over actuele topics, waaronder ook over digitale awareness. Het wordt meer en meer duidelijk hoe kwetsbaar organisaties zijn en hoe kwetsbaar de huidige samenleving als geheel is. De impact van de verschillende risico’s moeten inzichtelijk zijn en  awareness is daarbij ontzettend belangrijk. Ook al staat de organisatie beveiliging als een huis; die is zo sterk als de zwakste schakel.

Draag ook bij aan een Safer Internet Day!

    Denk aan het veranderen van je wachtwoord;Laat wachtwoorden niet “rondslingeren’;Meld security incidenten, zodat ze meteen opgelost kunnen worden;Klik niet op links die je niet vertrouwd;Open geen emails van onbekende verzenders.
Heb jij nog tips voor andere om het internet veiliger te maken? Laat het ons weten!

Inschrijven voor nieuwsbrief