In onze rubriek: ‘Medewerker in de Spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van de medewerkers van het team van Archive-IT? Tijd voor een kijkje achter de schermen!

In de ‘Medewerker in de spotlight’ van september werd Mateusz Bednarski genomineerd door Oscar Huibers. Dus in oktober stellen we Mateusz graag aan jullie voor!

Mateusz, kun je iets vertellen over de functie die je bij Archive-IT hebt?“Ik ben begonnen in 2009 en mijn functie en werkzaamheden zijn in die tijd steeds verder gegroeid. Ik ben begonnen als archiefmedewerker bij de afdeling Services, waar ik allerhande werkzaamheden verrichte die met archivering, scanning en logistieke taken te maken hadden. Eén van de diensten van Archive-IT is bulkopslag en op een gegeven ogenblik heb ik de verantwoordelijkheid gekregen om die faciliteit op operationeel vlak te runnen.”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag er uit?“Klanten slaan bij ons hun papieren dossiers op. Met enige regelmaat vragen onze klanten hun dossiers via onze applicatie aan. Ik zorg er altijd als eerste voor dat de aanvragen behandeld worden, dat heeft namelijk de hoogste prioriteit. Ik zorg dat het benodigde dossier uit het archief gelicht wordt en dan ofwel digitaal ofwel fysiek naar de klant verstuurd wordt. Als de aanvragen allemaal verwerkt zijn, kijk ik welke projecten er openstaan en zorg ik voor de uitvoering van de projecten in volgorde van prioriteit. Als er nieuw archief binnenkomt zorg ik voor de registratie en behandeling van de archiefstukken volgens de procedures en kwaliteitsnormen van Archive-IT én natuurlijk conform de afspraken met onze klant.”

Wat maakt Archive-IT de organisatie waar je graag werkzaam bent?“Alle collega’s hier zijn vriendelijk en we helpen elkaar als groep enorm. Alles is structureel goed geregeld, iedereen weet wat hun taak is en voert dit goed uit. Iedereen werkt netjes en de communicatie onderling is goed. Ik kan over van alles praten met iedereen en we hebben regelmatig gezellige teamuitjes! Als klanten archiefproblemen (of uitdagingen) hebben, krijg ik er veel energie van hun te helpen. Van onmogelijkheden maak ik mogelijkheden!”

Voor de volgende maand mag jij een medewerker in de spotlight zetten. Wie wil je hiervoor nomineren en waarom?“Ik wil Hans Baltussen in de spotlight zetten, omdat Hans nieuw is in onze club en veel doet voor onze afdeling.”

Inschrijven voor nieuwsbrief