In onze rubriek: ‘Medewerker in de spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van de medewerkers van het team van Archive-IT? Tijd voor een kijkje achter de schermen.  

In de ‘Medewerker in de spotlight’ van januari werd Tom Buysse genomineerd door Vincent Huizinga. We stellen Tom graag aan jullie voor!  

Hoe ben je bij Archive-IT terecht gekomen? 

Voor de oprichting van Archive-IT in Belgwerkte ik al een aantal jaren bij Jalema in België. Hier ben ik terecht gekomen via een advertentie in de krant. Toen de behoeftes van de markt veranderden en de fysieke archivering steeds meer plaats maakte voor digitale oplossingenwerd de Belgische vestiging van Jalema gedeeltelijk overgenomen door Archive-IT. Er werd toen een volledig nieuwe Belgische entiteit van Archive-IT opgericht en bij die start ben ik overgegaan van Jalema naar Archive-IT. “ 

Tom, kun je iets vertellen over je huidige functie? 

Ik ben accountmanager voor het Nederlandstalige gedeelte van België. Mijn collega Joël Lejeune is verantwoordelijk voor het Franstalige gedeelte van België. Als accountmanager ben ik met name het gezicht van de zaak en ben ik voor een groot deel bezig met het onderhouden van relaties en uitbreiden van mijn netwerk. Verder ben ik continu op zoek naar nieuwe klanten om juiste oplossingen te bieden voor de problemen waar zij tegenaan lopen. Ik ben hierin een sparringpartner die op een eerlijke manier advies geeft. 

Waar haal je voldoening uit tijdens je werkzaamheden? 

Waar ik echt voldoening uit haal tijdens mijn werkzaamheden is als ik goed contact onderhoud met de klant en daar een goede, prettige relatie mee kan opbouwenNaar mijn mening heb ik dit bereikt als ik bij de klant binnenloop en ze me aanspreken bij mijn voornaam en dat ze een fijn gevoel over houden aan mijn bezoek. Ook geeft het mij energie als mijn klanten ergens tegenaan lopen en mij proactief bellen om te sparren over een oplossingsrichting.  

Nice to know: Hoewel Tom in een commerciële functie terecht is gekomen, heeft hij iets heel anders gestudeerd. Hij heeft namelijk geleerd voor Laborant, maar hij bleek zich tóch veel meer thuis te voelen in de veelzijdige functie als accountmanager.

Waar zie jezelf over 10 jaar? 

Over tien jaar zie ik mijzelf nog steeds actief binnen Archive-IT. Tegen die tijd hoop ik dat we doorgebroken zijn met AIR en dat we de lange termijn doelstellingen voor België zoveel mogelijk gehaald hebben. De applicatie AIR is een nieuwe ontwikkeling binnen onze organisatie, waar ik erg enthousiast over ben. Het geeft het digitale domein een nieuwe dimensie en richt zich onder andere op Documentbeheer en Records Management. Ik vind het mooi om te zien hoe de fysieke wereld van archivering zich verplaatst naar de digitale wereld en dat óók in het digitale stuk chaos is ontstaan. Met AIR bieden we daar een oplossing voor en ik hoop dat ik over 10 jaar deel uit mag maken van het succes van Archive-IT.  

Voor de volgende maand mag jij iemand in de spotlight zetten. Wie wil je nomineren en waarom? 

Ik wil graag Marc Polmans nomineren voor de maand februari. Marc is onze productmanagerIk ben wel benieuwd naar zijn werkzaamheden en hoe hij bij Archive-IT terecht is gekomen.” 

Inschrijven voor nieuwsbrief