In onze rubriek: ‘Medewerker in de Spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van de medewerkers van het team van Archive-IT? Tijd voor een kijkje achter de schermen!

In de “Medewerker in de spotlight” van februari werd Paula Kilka genomineerd door Roy Peeters.

Je hebt acht jaar geleden je thuisland Polen verlaten om een paar maanden in Nederland te gaan werken. Kun je hier iets meer over vertellen?“Het was mijn bedoeling om ongeveer vier maanden in Nederland te blijven en vervolgens weer terug te keren naar Polen. Dit is niet helemaal gelukt, want we zijn nu acht jaar verder en ik ben nog steeds in Nederland. Ik ben bij Archive-IT begonnen acht jaar geleden met het opschonen van dossiers. Dit deed ik op uitzendbasis. Al heel snel maakte ik stappen bij Archive-IT en kon ik doorgroeien. Van opschoonmedewerker, tot scan-operator en medewerker Scanning on Demand; Archive-IT heeft me veel kansen gegeven dat was mijn reden om te blijven. Ik heb het hier erg naar mijn zin! Inmiddels heb ik een vast contract gekregen en heb ik onlangs wederom een stap mogen maken: ik ben medeverantwoordelijk voor onze Externe Archiefopslagfaciliteit.

Uit welke taken bestaat je werkdag?“Het grote verschil tussen mijn vorige functies bij Archive-IT en de verantwoordelijkheid die ik nu draag bij Externe Archiefopslag, is het feit dat ik veel meer verschillende taken heb. Ik houd me bezig met de intake van archiefmateriaal, het archiveren van het materiaal, maar ook het verwerken en zoeken van aanvragen. Hierbij is het maken van een goede planning en het stellen van prioriteiten van groot belang. Dit maakt het werk wel heel afwisselend en uitdagend.”

Waarom werk je zo graag bij Archive-IT?“Het leukste aan het werken bij Archive-IT is de sfeer onder de collega’s. Ik vind het erg fijn dat iedereen vrij is om zijn ideeën te geven en wordt naar elkaar geluisterd. Daarnaast vind ik het leuk dat er meerdere Poolse medewerkers zijn, dat verbind toch een beetje met mijn thuisland.”

Voor de volgende maand is het jou taak om een medewerker in de spotlight te zetten. Wie wil je hiervoor nomineren en waarom?“Ik nomineer Yasemin Kurt, omdat zij afgelopen jaar stappen heeft gemaakt in haar functie. Via deze weg kan zij laten zien wat haar motiveert en wat haar werk precies inhoudt.”

Inschrijven voor nieuwsbrief