Een betrouwbare partner voor het archief van A tot Z

Vanaf 1 januari 2017 mag Archive-IT zich de trotse eigenaar noemen van de Archiefspecialist, dat tot voor kort onder haar zusterbedrijf Jalema viel.

Jalema Archiefspecialist is gevestigd in Reuver en Hoogezand en richt zich op de bulkopslag van archieven. Met de grootste zorgvuldigheid worden hier dossiers in dozen op pallets opgeslagen, onder veilige omstandigheden. Indien een dossier benodigd is, kunnen klanten via Scanning on Demand hun dossiers digitaal aanvragen. Deze zullen wij conform wens toesturen (digitaal of per post). Het gaat bij deze dienst voornamelijk om dossiers die niet meer veelvuldig geraadpleegd worden, maar bijvoorbeeld bewaard dienen te blijven door een verplicht gestelde bewaartermijn. Om ruimtegebrek te voorkomen, kiezen organisaties vaak voor de archiefdiensten van Archiefspecialist.

Archive-IT, tevens gevestigd in Reuver, richt zich naast digitalisering en softwareontwikkeling op individuele opslag van dossiers. Dat betekent dat dossiers in het zwaarbeveiligde pand gearchiveerd worden en binnen zeer korte tijd via Scanning on Demand digitaal raadpleegbaar zijn. Deze vorm van archivering wordt vaak toegepast voor dossiers die niet direct nodig zijn, maar indien ze nodig zijn, razendsnel ter beschikking dienen te zijn.

Archive-IT Archiefspecialist

Archive-IT gaat verder met haar dienstverlening onder de naam Archive-IT Archiefspecialist. Hieronder vallen de verschillende vormen van opslag zoals hierboven genoemd. “De overname past uitstekend in de strategie van Archive-IT om verder te groeien als toonaangevend archiefdienstverlener, zodat we onze klanten van A tot Z kunnen ontzorgen.” aldus Joan Westendorff, directeur Archive-IT.

Veel organisaties hebben te maken met verschillende soorten dossiers. Door de overname kan Archive-IT eenvoudig de splitsing maken tussen de dossiers die geschikt zijn voor digitalisering, voor individuele archivering en voor bulkopslag.  Dit levert intern een hoge mate van efficiëntie op en extern een kosten-efficiënte oplossing voor iedere archief-uitdaging!

Archive-IT heeft jarenlang ervaring met het betrouwbaar archiveren en digitaliseren van dynamische- en semi-statische archieven van derden. Archive-IT heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. De software en dienstverlening van Archive-IT zijn dan ook ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Jalema draagt Archiefspecialist met vertrouwen over.

Heeft u vragen over deze uitbreiding van archiefopslag of wilt u eens met een adviseur van gedachten wisselen over de juiste aanpak van uw archiefprobleem? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Inschrijven voor nieuwsbrief